Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

''Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες''

by - Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016

Μία νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Ίκαρος είναι το ''Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες''. Ομολογώ πως από τον τίτλο και μόνο ανυπομονούσα να το πάρω στα χέρια μου και να διαβάσω περί τίνος πρόκειται!Ήμουν σίγουρη πως μιλούσε για τον θεσμό της οικογένειας ανυπομονούσα όμως να δω τι ήταν αυτό που ήθελε να μας διδάξει!
Εκδόσεις Ίκαρος

Η ιστορία ξεκινά μιλώντας για το πως παρουσιάζονται μέχρι σήμερα οι οικογένειες στα βιβλία! Με ένα μπαμπά, μία μαμά, παιδιά, κατοικίδιο και ένα υπέροχο σπίτι με αυλή και γκαζόν! Αυτό που θέλει όμως να πει είναι πως η δομή της οικογένειας δεν είναι μόνο αυτή! Υπάρχουν και άλλα είδη οικογενειών τη σήμερον ημέρα που δεν προβάλλονται μέσα στα βιβλία! 
Εκδόσεις Ίκαρος
Υπάρχουν παιδιά που ζουν μόνο με το μπαμπά ή με μόνο με τη μαμά. Κάποια μόνο με τους παππούδες και κάποια άλλα έχουν δύο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες. Υπάρχουν, όμως, και εκείνα τα παιδιά που έχουν θετούς γονείς που τα αγαπούν εξίσου πολύ σαν να τα είχαν γεννήσει οι ίδιοι! Υπάρχουν οικογένειες χαρούμενες, αστείες, σοβαρές, δυστυχισμένες, που αποτελούνται από πολλά μέλη αλλά και άλλες που αποτελούνται μόνο από 2 άτομα!Άλλες ζουν σε μεγάλα πλούσια σπίτια, κάποιες άλλες σε μικρά περιποιημένα διαμερίσματα και υπάρχουν και εκείνες οι οικογένειες που ζουν σε μονοκατοικίες σε χωριά με λίγους κατοίκους!Δεν υπάρχει ένα είδος οικογένειας ,λοιπόν, χαρούμενης, πλούσιας και χαμογελαστής απαραίτητα! Η οικογένεια μπορεί να έχει πολλές μορφές! Αρκούν μόλις 2 άτομα για να σχηματιστεί!!
Το ξεχώρισα αυτό το βιβλίο και χαίρομαι που τα παιδιά μου έχουν τη δυνατότητα να το διαβάσουν! Θα μάθουν πως ανεξάρτητα σε ποια οικογένεια ανήκουμε είμαστε όλοι ισότιμοι και ας έχουμε διαφορετικές αξίες, ήθη, έθιμα, οικονομική άνεση ή ενδιαφέροντα! Θα μάθουν να δέχονται πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πως δεν επιλέγουμε όλοι τον ίδιο τρόπο ζωής!Πως είμαστε ελεύθεροι να διαλέξουμε εμείς οι ίδιοι τον τρόπο που θα ντυθούμε, που θα μετακινηθούμε, που θα διασκεδάσουμε και θα τραφούμε! Είναι ωραίο να υπάρχει ποικιλομορφία στη ζωή μας! Είναι ωραίο να παρατηρούμε το διαφορετικό δίπλα μας και να το αποδεχόμαστε! Αυτό που δεν είναι καθόλου ανθρώπινο και ευγενικό είναι να κρίνουμε κάποιον για την ζωή που επέλεξε ή αναγκάστηκε να κάνει, να τον μειώνουμε ή ακόμη να τον απαξιώνουμε κάνοντάς τον να αισθάνεται άσχημα!
Εκδόσεις Ίκαρος

Η κάθε οικογένεια έχει το δικό της πρότυπο, την δικιά της ιδιομορφία και αυτό είναι υπέροχο! Όταν μας συνδέει αγάπη, αφοσίωση και σεβασμός μοιραζόμαστε την ίδια στέγη και τις ίδιες τις ζωές μας τότε είμαστε οικογένεια!Το βιβλίο αυτό έγινε αφορμή για υπέροχες συζητήσεις με τον Ντίνο στο σπίτι! Μιλήσαμε για τον φίλο του τον Ναμπίλ που κατάγεται από άλλη χώρα, μιλήσαμε για τον γείτονά μας τον Τ. που μεγαλώνει το παιδάκι του με περισσή φροντίδα και αγάπη μόνος του! Θυμηθήκαμε την αγαπημένη μας Σ. που ζει στο χωριό με τους παππούδες της γιατί οι γονείς της έπρεπε να δουλέψουν στο εξωτερικό για λίγο διάστημα! Γνωρίσαμε ήθη και έθιμα που δεν γιορτάζουμε εμείς στη χώρα μας και χαρήκαμε πολύ γιατί συλλέξαμε νέες πληροφορίες!!
Το έβαλα μέσα στην καρδιά μου Κυριολεκτικά και σε μία καλή θέση ώστε να το παίρνει το παιδί μου όποτε θέλει, να το παρατηρεί και να σκέπτεται! Είναι εδώ για να σπάσει τα ταμπού! Είναι εδώ να μας δώσει μια γροθιά για να ξυπνήσουμε! Γιατί ο κόσμος δεν είναι μόνο χαρωπός, με όμορφα σπίτια, γονείς πάντα χαμογελαστούς και με πολλά χρήματα στις τσέπες! Ο κόσμος μας είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που θέλουν να παρουσιάζουν μονίμως τα βιβλία μας! Και χαίρομαι γιατί το παιδί μου θα μάθει να ζει στην πραγματικότητα, θα μάθει να δέχεται το διαφορετικό και δεν θα το κατακρίνει! Θα μάθει να μπαίνει στη θέση του άλλου και θα θέλει πολύ να τον βοηθά και να τον καταλαβαίνει! Αυτό θα πει ανθρωπότητα και αλληλεγγύη ! Και μόνο τέτοια ερεθίσματα πρέπει να περνάμε στο παιδί μας! 

Το βιβλίο μπορείτε να αγοράσετε από εδώ σε τιμή με έκπτωση!
Ως την επόμενη συνάντησή μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts