Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

''Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες'' -Ομάδα Κοπέρνικος- {Η Παιδική παράσταση}

by - Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2016

Το τελευταίο διάστημα οφείλω να ομολογήσω πως ζω καταπληκτικές στιγμές μαζί με τα παιδιά μου! Το γεγονός ότι μεγαλώσαμε πολύ και έχουμε γίνει εκτός από βιβλιόφιλοι ΚΑΙ θεατρόφιλοι με κάνει να πετάω στα ουράνια! Οι επιλογές για θέατρο και παιδικές παραστάσεις στην Αθήνα είναι πολυάριθμες και ποικίλες! Το ότι θα μας δινόταν η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παιδική παράσταση μέσα σε ένα βαγόνι τρένου ομολογώ πως δεν το είχα φανταστεί ποτέ!Πάμε να σας πω τι είδαμε και εντυπωσιαστήκαμε!
''Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες!'' Ομάδα Κοπέρνικος
Ομάδα Κοπέρνικος

Το βιβλίο ''δύο ξεροκέφαλες κουτάλες'' το έχουμε καιρό στην βιβλιοθήκη μας και όλο αμελώ να σας μιλήσω για αυτό στις Βιβλιο-ιστορίες μας!! Υπόσχομαι να το κάνω σύντομα! Επειδή μας άρεσε πολύ το βιβλίο θελήσαμε να παρακολουθήσουμε και την παιδική παράσταση! Όταν μάλιστα είδα πως η Ομάδα Κοπέρνικος κρύβεται πίσω από αυτήν ενθουσιάστηκα διπλά!..
Θέατρο Τρένο στο Ρουφ
Η ιστορία:
Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες, μία από την Ανατολή και μία από τη Δύση, συναντιούνται μέσα σε ένα παλάτι γεμάτο δασκάλους και υπηκόους και καλούνται να μαγειρέψουν το καλύτερο γεύμα για τον πρίγκιπα!Μόνο ένας από τους δυο μπορεί να παραμείνει στο παλάτι! Πρόκειται για δύο μάγειρες με δυο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες! Ο ένας αγαπά πολύ τον τσελεμεντέ του και μαγειρεύει κοιτώντας τις σημειώσεις του με απόλυτη ακρίβεια και στο τελευταίο γραμμάριο, ο άλλος μαγειρεύει εμπειρικά και πιο προοδευτικά, αφήνοντας την φαντασία του ελεύθερη! Έχουν να κάνουν με έναν απαιτητικό Βασιλιά που επιθυμεί πάντα το φαγητό του να είναι καλομαγειρεμένο, ζεστό όσο πρέπει και με την κατάλληλη δοσολογία βάση βασιλικού πρωτοκόλλου αλατιού! Ο Βασιλιάς, προσπαθεί να εκπαιδεύσει τον μικρό του πρίγκιπα πώς να γίνει ο επόμενος Βασιλιάς της χώρας ξεχνώντας πως πάνω από όλα είναι παιδί και έχει ανάγκη από παιχνίδι και ανεμελιά! Έτσι μια μέρα ο πρίγκιπας σταματά να τρώει, να μιλάει και κάποια στιγμή το σκάει από το παλάτι! Οι δύο μάγειρες θα προσπαθήσουν να φέρουν πίσω τον μικρό πρίγκιπα χρησιμοποιώντας ένα μαγικό ''σκεψόκουτο'' !! Θα τα καταφέρουν άραγε? Τι λες?
Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες

Η ουσία της υπόθεσης:
Η παράσταση αυτή μου έκλεψε την καρδιά!Αρχικά, γιατί οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί στο ρόλο τους, και οι τρεις! Δεύτερον, γιατί το βαγόνι στο οποίο διαδραματίστηκε η ιστορία ήταν έξυπνα, και άψογα σκηνοθετημένο! Η μουσική υπόκρουση αλλά και ο φωτισμός ήταν κάτι που με κέρδισε!Τρίτον, γιατί το νόημα που έκρυβε από πίσω του η ιστορία ήταν πολυσύνθετο και με πολλά μηνύματα! 
Το μήνυμα της εξουσίας είναι πολύ έντονο στην ιστορία μας! Έχουμε έναν άνθρωπο, στην προκειμένη ο Βασιλιάς, ο οποίος δεν έχει μάθει να ακούει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του πρίγκιπα υιού του,δηλαδή του παιδιού του! Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εκπληρώσει την δικιά του επιθυμία να τον κάνει τον καλύτερο Βασιλιά, πειθαρχημένο και γνώστη παντός επιστητού! Μήπως σας θυμίζει λιγάκι εμάς τους γονείς η περίπτωση αυτή? Που θέλουμε τα παιδιά μας να είναι άριστοι μαθητές, πρώτοι σε όλα, ξεχνώντας πως πρέπει να ακολουθούν και τα ενδιαφέροντά τους?Η ιστορία αυτή, λοιπόν, μας υπενθυμίζει πως πάνω από όλα οφείλουμε να επιτρέπουμε στα παιδιά μας να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν και τους γεμίζουν την καρδιά!
Ένα ακόμη δυνατό μήνυμα είναι αυτό της διαφορετικότητας!Στο έργο αυτό συναντιούνται δύο διαφορετικοί κόσμοι, με εντελώς διαφορετικά και αντικρουόμενα πρότυπα! Η Ανατολή με τη Δύση!Ωστόσο, βλέπουμε να γεννάται δυνατή φιλία και με την δύναμη της συνεργασίας καταφέρνουν οι δύο μάγειρες να επιτύχουν το στόχο τους!
θεατρικό βαγόνι
Σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Γεμίσαμε αγάπη και υπέροχα συναισθήματα βγαίνοντας από το βαγόνι!Γελάσαμε με τους ταλαντούχους ηθοποιούς και τα παιδιά και οι γονείς! Η ομάδα Κοπέρνικος μας πρόσφερε ένα υπέροχο πρωινό Κυριακής με ουσία και περιεχόμενο! Μας έβαλε σε σκέψεις και μας γέννησε συζητήσεις! 
Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο ''Το Τρένο στο Ρουφ'' , στο φιλόξενο θεατρικό βαγόνι της Αμαξοστοιχίας με τους ηθοποιούς να βρίσκονται ανάμεσα στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν και να τραγουδούν! Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.!
Μην την χάσετε! Αξίζει!

Η παράσταση ήταν δωράκι από το ME, and MAMA creations!

Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts