Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

**Lost my name!** A personalised picture book for our kids!

by - Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016

Πρόσφατα ανακάλυψα μία νέα δημιουργική ομάδα ανθρώπων - εταιρία- η οποία έχει ως αποστολή της να φέρει πίσω όλη την κρυμμένη μαγεία των παλιών εικονογραφημένων βιβλίων!..Εκείνων των βιβλίων που περιείχαν μέσα τους δράκους, μονόκερους και κουνέλια κρυμμένα σε καπέλα!Σκοπός τους είναι να κάνουν όσα περισσότερα παιδιά στον κόσμο μπορούν σε κάθε μεριά του πλανήτη πιο περίεργα, έξυπνα και ευγενικά! Αυτό που θα σας δείξω σήμερα, είναι δύο εξατομικευμένα εικονογραφημένα βιβλία -με εικονογράφηση που επέλεξα εγώ- τα οποία φέρουν τα ονόματα των παιδιών μου και μία αφιέρωση εμπνευσμένη από εμένα με πολλή αγάπη για εκείνα!
personalised picture book


Οφείλω να σας πω ότι το βιβλίο δεν εκτυπώνεται στα ελληνικά! Ή όχι ακόμα φαντάζομαι!Ωστόσο για εμάς τις μαμάδες που δεν μας σταματάει τίποτα αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα! Εγώ, για παράδειγμα, δεν είχα πρόβλημα με την γλώσσα! Είμαι σίγουρη πως μεγαλώνοντας θα την βρουν ενδιαφέρουσα την ιστορία τους γραμμένη στα αγγλικά!Θα είναι το προσωπικό τους βιβλίο και θα διαφέρει κατά πολύ από όλα τα υπόλοιπα που διαθέτει η βιβλιοθήκη τους! Θα είναι μοναδικό και αναντικατάστατο όπως ακριβώς είναι και τα ίδια για μένα! 

a personalised picture book for kids
Έχεις την επιλογή να διαλέξεις εσύ το story του βιβλίου! Βάση του ονόματος του παιδιού ξεδιπλώνεται μία ιστορία μπροστά σου. Το κάθε γράμμα του ονόματός του αντιστοιχεί σε ένα ζώο ή σε μία ιστορία! Προσπάθησα να δημιουργήσω την δική τους λαμβάνοντας υπόψιν τι τους κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον! Για τον Ντίνο ας πούμε δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω μέσα λίγο ψάρεμα ή κάτι σχετικό με την θάλασσα! 
a little girl who lost her name
Όπως μπορείς να διακρίνεις το ένα από τα δύο βιβλιαράκια αναφέρουν το όνομα της χώρας μας!
Η ιστορία αφορά κυρίως ένα γενναίο παιδί το οποίο προσπαθεί να βρει τα χαμένα γράμματα από το όνομά του! Στην πορεία αυτή συναντά υπέροχους- φανταστικούς χαρακτήρες, ο καθένας από τους οποίους δίνει στο παιδί το αρχικό του ονόματός του. Για παράδειγμα το όνομα Stacy συνάντησε αυτούς τους ήρωες: Snail-Troll-Alligator-Chameleon- Yeti. Έτσι δημιουργήθηκε το προσωπικό της παραμύθι!
a personalised picture book

Βρήκα την εικονογράφηση ελκυστική από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο site Lost my name! Επίσης, αγάπησα τους ήρωές του λόγω όψης, όπως για παράδειγμα τον γίγαντα και τον θαλάσσιο μονόκερο! Εμείς ήδη απολαμβάνουμε τις ιστορίες μας αυτές συζητώντας γύρω από τις εικόνες της! Προσπαθώ να είμαι πιστευτή την ώρα που τους διαβάζω την ιστορία και κάνω ταυτόχρονα την μετάφραση στο μυαλό μου! Ο Ντίνος ξέρει να σου πει πώς λέγεται ο γίγαντας στα αγγλικά και η στρουθοκάμηλος! Αυτό που μου αρέσει όμως ακόμα περισσότερο είναι πως ανυπομονεί να μάθει την γλώσσα! Την επιθυμία αυτή μου την εξέφρασε πρώτη φορά λίγες μέρες πριν που πάτησε κατά λάθος το κουμπί που μεταφράζει τα κανάλια της τηλεόρασής μας στα αγγλικά και φυσικά δεν καταλάβαινε τίποτα!Μου είπε, μάλιστα, πως του άρεσε έτσι όπως ηχούσαν οι λέξεις στα αυτιά! Ελπίζω μεγαλώνοντας να μην του φύγει η όρεξη αυτή!
a personalised picture book
Σίγουρα είναι μια πολύ διαφορετική πρόταση βιβλίου από όσες έχω μοιραστεί μαζί σου μέχρι σήμερα! Εμείς την βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα και σου την συστήνω ανεπιφύλακτα!
Μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα του Lost my name στο Facebook ώστε να ενημερώνεστε για τα νέα τους αλλά και για τα όσα μας προτείνουν κάθε φορά!!

Διάβασε αν θέλεις εδώ τι έχει να μας πει η Creations with Fantasy για τα συγκεκριμένα βιβλία που έλαβαν τα πιτσιρίκια της δωράκι στα σουηδικά!!

Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts