Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

by - Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2018

Το Χρυσαφένιο κουκούτσι είναι μια πρόσφατη προσθήκη στη βιβλιοθήκη μας που ήθελα πολύ να πάρει στα χέρια της η μικρή μου Stacy, η οποία αγαπά πολύ τα γλυκά πολύ όπως ακριβώς και η Αγνή η πρωταγωνίστρια του βιβλίου! Για καλή μου τύχη, όμως, αγαπά εξίσου πολύ και τα φρούτα , τα οποία καταβροχθίζει με μπόλικη κανέλα Κεΰλάνης! Πάμε, όμως, να δείτε τι έγραψε ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος για όσα παιδιά προτιμούν τα γλυκά από τα φρούτα!

ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η μικρή Αγνή είναι ένα κοριτσάκι τυχερό γιατί στο σπίτι τους υπάρχουν υπέροχα δέντρα που τους χαρίζουν νόστιμους και υγιεινούς καρπούς, όπως για παράδειγμα τα φρούτα! Η μαμά της μικρής Αγνής κάθε πρωί της ετοιμάζει μια υπέροχη ζωηρή φρουτοσαλάτα όλο χρώμα και βιταμίνες! Το κοριτσάκι, όμως, προτιμά να τρώει βάφλες, μαρμελάδες και γκοφρέτες! Τα καημένα τα φρούτα στο ψυγείο δεν ήξεραν τι να κάνουν πια! Δεν ήθελαν άλλο να μαραζώνουν στο ψυγείο και στεναχωριόντουσαν που έβλεπαν την Αγνή να παχαίνει μέρα με τη μέρα, τόσο που να μην μπορεί να παίζει πια όσο παλιά ούτε και να έχει όρεξη για τρέξιμο στην αυλή! Αποφάσισαν λοιπόν να αναλάβουν δράση και να βάλουν μέσα στο μεγάλο τους το σχέδιο τον παππού της Αγνής, το κύριο Προκόπη που φρόντιζε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά του κήπου!

Ο παππούς βοήθησε την Αγνή να αγαπήσει πολύ τα δέντρα και τα φυτά που καλλιεργούσε ο ίδιος χρόνια στο όμορφο σπίτι του στην άκρη του χωριού! Ωστόσο, δεν κατάφερε να την κάνει να φάει φρούτα όσο ήταν μικρή ακόμα! Μόνο την αγάπη για την φύση κατάφερε να της μεταδώσει! Όσο περνούσαν τα χρόνια, όμως, η μικρή αρρώσταινε όλο και πιο συχνά με αποτέλεσμα μια μέρα να πρέπει να επισκεφτεί τον Δόκτορα Γιατροσόφη! Αυτός της εξήγησε πως αν συνεχίσει να μην τρέφεται σωστά δεν θα μπορέσει να παίξει και να τρέξει ξανά και πως θα πονάει συνεχώς η κοιλιά της! Στην μικρή δεν άρεσε αυτό φυσικά, θυμήθηκε τα λόγια του παππού της και την ιστορία του Χρυσαφένιου κουκουτσιού που της έλεγε όταν ήταν μικρή και άρχισε να αγαπά τα φρούτα! Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει η παροιμία μας και στην περίπτωση της μικρής Αγνής ταιριάζει απόλυτα!

Η ιστορία του Χρυσαφένιου Κουκουτσιού έχει καταφέρει να φτάσει στα αυτιά πολλών παιδιών με τεράστια επιτυχία! Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος επισκέπτεται σχολεία σε όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και στην Κύπρο και έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να αφηγείται την ιστορία του στους μικρούς του θεατές! Σύντομα, μάλιστα, θα βρίσκεται στο 7ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου και αν βρίσκεσαι κοντά μην χάσεις την παρουσίαση αυτή στο φιλόξενο σχολείο! Η είσοδος είναι ελεύθερη φυσικά και θα έχεις στη διάθεσή σου και ένα Πασχαλινό bazaar βιβλίου με πολύ καλές τιμές σε βιβλία μεταχειρισμένα αλλά και νέες κυκλοφορίες της Ελληνοεκδοτικής! Λεπτομέρειες για το σχολείο και την εκδήλωση θα βρεις στην αφίσα που ακολουθεί!

ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εδώ μπορείς να δεις την σελίδα του βιβλίου που υπάρχει στο Facebook και να διαβάσεις όλα όσα γράφονται για αυτό !
Εγώ θα είμαι παρούσα σε αυτή την εκδήλωση να απολαύσω τον γλυκύτατο αυτό συγγραφέα αλλά και να στηρίξω τη δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ώστε να συνεχίσει το έργο του καλύπτοντας και υλοποιώντας βασικές ανάγκες του σχολείου! Αν βρεθείς και εσύ εκεί θα χαρώ πολύ να μου μιλήσεις!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts