Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

PANCAKES WITH COCOA AND CINNAMON CEYLON

by - Κυριακή, Ιουνίου 04, 2017

Λάτρεις του κακάο και της κανέλας μαζευτείτε! Βρήκα μια συνταγή για τηγανίτες που λατρεύουν τα παιδιά μου με τα δύο αγαπημένα μας συστατικά! Εύκολη και χωρίς κόπο! Άλλωστε για τηγανίτες μιλάμε! Υπάρχει κανείς που να μην τρελαίνεται?

Homemade pancakes with cocoa and cinnamon ceylon

Σου έχω πει πως λατρεύω τις Κυριακές? Αχ! Ναι τις αγαπώ γιατί είναι η μόνη ημέρα της εβδομάδος που δεν κάνω τίποτα!Σχεδόν τίποτα δηλαδή γιατί με ξέρεις είμαι και λιγάκι ψυχαναγκαστική😅Οι Κυριακές έχουν την δική τους ηρεμία! Δεν μαγειρεύω σχεδόν ποτέ γιατί ο αντρούλης μου φροντίζει να μας βγάλει έξω για φαγητό! Λείπουμε όλη την ημέρα σχεδόν από το σπίτι και απολαμβάνουμε με τα παιδιά οικογενειακές στιγμές που τόσο έχουμε ανάγκη!Είναι, όμως, και κάποιες που θέλεις να απολαύσεις το σπίτι σου, το κρεβάτι σου λιγάκι παραπάνω αλλά και εκείνες που ο σύζυγος λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι..Τι κάνεις τότε?? Ετοιμάζεις pancakes να γλυκάνεις τα παιδιά που τους λείπει ο μπαμπάς!😊😋

τηγανίτες με κακάο και κανέλα κευλάνης

Τι θα χρειαστείς για τις τηγανίτες με κακάο και κανέλα?
  • 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 450 ml. γάλα
  • 5 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές του γλυκού bakin powder
  • μία πρέζα αλάτι
  •  κανέλα (εγώ βάζω αρκετή γιατί μας αρέσει)
  • 1 αυγό
  • λίγο λάδι
  • κακάο (περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας)
Ανακατεύεις τα υγρά υλικά σε ένα μπολ, έπειτα τα στέρεα σε ένα άλλο και στο τέλος χύνεις τα υγρά στο κέντρο του μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατεύεις ώσπου να γίνει ένας χυλός! Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνεις ίσα ίσα! Μία μισογεμάτη κουτάλα της σούπας είναι ότι πρέπει για μία τηγανίτα!Αν ρίξεις παραπάνω ποσότητα θα σου βγουν πολύ χοντρές! Αν θέλεις προσθέτεις σταγόνες κουβερτούρας στον χυλό!

Pancakes


Εμάς μας αρέσει πολύ η γεύση του κακάο με διάφορα berries! Αυτή την φορά έριξα rasberries και πασπάλισα με λίγη άχνη και κακάο!Εννοείται πως τρώγονται και με πραλίνα φουντουκιού έτσι? Ήταν ένα super πρωινό με τα παιδιά και περίσσεψαν και για το απόγευμα αρκετές που περιμένουμε φίλους! Οι Κυριακές πρέπει να έχουν την χάρη τους πως να το κάνουμε!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

My Insta Posts