Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Ο ΣΑΥΡΗΣ ΟΥΤΕ ΚΡΑΟΥΖΕ

by - Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Σήμερα θα γνωρίσουμε παρέα την νέα σειρά των Εκδόσεων Μεταίχμιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Σαυρής! Πριν από μέρες, η συγγραφέας της σειράς αυτής, η Ούτε Κράουζε έδωσε το παρόν στην 14η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπως ακριβώς τα είχαμε πει και εδώ ! Εμείς, δώσαμε στον Σαυρή την θέση που του ταιριάζει δίπλα και στις υπόλοιπες ιστορίες μας από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Σαυρής είναι ένα αξιολάτρευτο δεινοσαυράκι! Του αρέσουν οι σκανταλιές και σίγουρα βαριέται την αριθμητική! Οι περιπέτειες του ξεκινούν όταν μία μέρα θέλησε να αποκτήσει ένα κατοικίδιο! Ο μπαμπάς του του αγόρασε την Λούσι, ένα πρωτόγονο άνθρωπο!Η Λούσι είναι η παρέα του και ο συνένοχος του σε όλα! Μαζί μαθαίνουν αριθμητική στο βιβλίο ο Σαυρής και η αριθμοσαλάτα, της ετοιμάζει πάρτι για τα γενέθλιά της, στο βιβλίο ο Σαυρής κάνει πάρτι , την φροντίζει και της μαθαίνει καλούς τρόπους!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι περιπέτειες του μας διασκεδάζουν πολύ! Ο Ντίνος τον αγάπησε πολύ για την τρυφερότητα που τον διακρίνει ως προς το κατοικίδιό του! Του έκανε εντύπωση μάλιστα πως μπορεί ένα ζώο να έχει κατοικίδιο έναν άνθρωπο! Φτιάξαμε ολόκληρη ιστορία γύρω από αυτό το σενάριο, αντιστρέψαμε τους ρόλους και προσπαθήσαμε να φανταστούμε τι θα κάναμε εμείς αν είχαμε ένα κατοικίδιο στο σπίτι! 


Η αριθμοσαλάτα μας άρεσε γιατί πολύ απλά το νηπιάκι μου αγαπάει τα μαθηματικά και ολημερίς βγάζει και βάζει τον έναν αριθμό μέσα στον άλλο! Ο τρόπος που βοήθησε η Λούσι τον Σαυρή να συλλάβει την πρόσθεση και την αφαίρεση ήταν απόλυτα κατανοητός και μάλιστα εύλογος!

Το πάρτι του Σαυρή μας έφερε στο μυαλό τα δικά μας παρτι και πόσο απίστευτα περάσαμε στο 5ο Star Wars γενέθλιο πάρτι του Ντίνου πέρυσι! Μας άρεσε πολύ ιδέα που είχε να ετοιμάσει και ένα πάρτι για την φίλη του τη Λούσι, η οποία είχε ζηλέψει λιγάκι με το πάρτι προς τιμήν του!Διαβάσαμε όλη την προετοιμασία που έκαναν για αυτό και είδαμε πως ακριβώς τα ίδια πράγματα σκεφτόμαστε και εμείς όταν διοργανώνουμε κάτι αντίστοιχο! Τελικά άνθρωποι και δεινόσαυροι γιορτάζουν με τον ίδιο τρόπο τα γενέθλια! Τούρτα, παιχνίδια, προσκλήσεις και τα συναφή! Η έκπληξη που τους περίμενε στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού ήταν κάτι που μας άρεσε πολύ, πιο πολύ ακόμα και από τις τεράστιες τούρτες με καρότα στην κορυφή που στόλιζαν το τραπέζι!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Αυτές οι ιστορίες βοηθούν πολύ το παιδί να αναπτύξει την φαντασία του, να διευρύνει τους ορίζοντές του, καλλιεργείται η κριτική του σκέψη και φυσικά διασκεδάζει! Ένα βιβλίο είναι πάντα καλύτερη συντροφιά από μια ταινία στην τηλεόραση ή ένα παιχνίδι στον nintendo! Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τα παιδιά μου αγαπούν τα βιβλία όσο και εγώ, τα σέβονται και δεν τα καταστρέφουν και φιλούν την σελίδα που σταμάτησε η ιστορία τους με σελιδοδείκτες! Ο Ντίνος μάλιστα θέλει να ρίξει μια τελευταία ματιά στην ιστορία που διάλεξε για καληνύχτα και να έχει το βιβλίο δίπλα από το μαξιλάρι του! Λέει πως τα βιβλία είναι η καλύτερη παρέα! 😊 Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό?

Η σειρά του Σαυρή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να την αγοράσεις από εδώ!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts