Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ #3 ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ & ΛΑΓΚΕΡΛΕΦ

by - Τρίτη, Απριλίου 11, 2017

Έχει μέρες που εμπλουτίσαμε την βιβλιοθήκη μας με τις δυο νέες κυκλοφορίες από την σειρά Η πρώτη μου Λογοτεχνία αλλά η μετακόμιση ήταν κάτι που μας τράβηξε πίσω όσον αφορά τα νέα της βιβλιοθήκης μας! Αφού διαβάσαμε Σαίξπηρ και Ντίκενς Πηνελόπη Δέλτα και Όμηρο ήρθε η σειρά του Θερβάντες και της Λάγκερλεφ!


Δον Κιχώτης Μεταίχμιο

Η σειρά αυτή περιέχει διαμάντια της παγκόσμιας Λογοτεχνίας πέραν της Ελληνικής, κλασσικά, διαχρονικά και αξεπέραστα έργα γραμμένα από την αρχή από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς παιδικής Λογοτεχνίας!Καλλιεργούν στα παιδιά μας αξίες που δεν πρέπει να προσπερνάμε όπως η ειλικρίνεια, η συμπόνοια, η υπομονή, η τιμιότητα, η δικαιοσύνη και η υπευθυνότητα!Απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 4 ετών αλλά είναι ιδανικά ακόμα και εμάς τους μεγάλους που ίσως να μην είχαμε καταφέρει να διαβάσουμε Λογοτεχνία στα παιδικά- εφηβικά μας χρόνια!

Θερβάντες

Η ιστορία του Δον Κιχώτη, του τρομερού ιππότη από τη Μάντσα μας συνεπήρε! Ο Αλόνσο Κιχάνο (το πραγματικό όνομα του Δον Κιχώτη) ήταν μόνος στη ζωή! Συντροφιά του ήταν τα πολυάριθμα βιβλία που εξιστορούσαν περίφημες ιστορίες με γενναίους ιππότες που πολεμούσαν ατρόμητοι με τα δυνατά τους άλογα! Είχε και αυτός ένα άλογο, τον Ροσινάντε, κοκαλιάρη σαν και αυτόν! Ο γενναίος Αλόνσο ήταν έτοιμος να γράψει ιστορία παρέα με το γενναίο του άλογο και να ζήσουν μεγάλες περιπέτειες!Ευτυχώς είχε στο πλάι του τον πιστό του ιπποκόμο και ακόλουθο Σάντσο Πάντσα να ανέχεται τις τρέλες του και όσο μπορεί να τον επαναφέρει στην τάξη!Ήταν πανέτοιμος να συναντήσει την αγαπημένη του Δουλτσινέα και να κατακτήσει την καρδιά της!Ήταν πανέτοιμος να ελευθερώσει την αγαπημένη του από τα μάγια και την αιχμαλωσία ενός κακού μάγου που την κρατούσε κρυμμένη εδώ και καιρό!

Ο Δον Κιχώτης, όπως ίσως θα ξέρεις, ήταν ένας ονειροπόλος και λιγάκι φαντασιόπληκτος κύριος μέσης ηλικίας που τα πολλά βιβλία με ιππότες και υπέροχα άλογα που είχε διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια του είχαν πάρει κυριολεκτικά το μυαλό! Ο πιστός του ακόλουθος μας μαθαίνει τι θα πει τιμιότητα και σεβασμός! Όσο και αν ήξερε ότι το αφεντικό του είχε αποτρελαθεί δεν σταμάτησε να τον ακολουθεί, να τον προστατεύει και να τον σέβεται! Καλλιεργεί μέσα μας το συναίσθημα της αγάπης, της φιλίας και της εντιμότητας μέσα από τις πράξεις του Σάντσο Πάντσο που διαβάζουμε!

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Ο Νιλς Χόλγκερσον είναι ένα παιδάκι αρκετά άτακτο και σκανταλιάρικο! Δεν έχει και τόσο πολύ το αίσθημα του φόβου μέσα του αλλά ούτε και του σεβασμού! Η περιπέτεια που θα ζήσει εξαιτίας της αγένειας που έδειξε στον νάνο του σπιτιού του θα ξεκινήσει ένα ταξίδι -κυριολεκτικά και μεταφορικά- προς τη εκπαίδευση! Επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά από καιρό θα έχει αναπτύξει του σεβασμού, της τιμιότητας, της συμπόνιας και της φιλίας!
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Τις δύο νέες κυκλοφορίες μπορείτε να αγοράσετε από εδώ σε τιμή με έκπτωση! Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σου εκφράσω το πόσο τυχερή αισθάνομαι που τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν τέτοιες ιστορίες, προσιτές στο μυαλουδάκι τους και κατανοητές απόλυτα και βαθύτατα!Η εικονογράφηση σε συνδυασμό με το κείμενο είναι κάτι που τους κινεί το ενδιαφέρον! Αισθάνομαι ευγνώμων που αγαπούν την ανάγνωση και που τους έχει γίνει συνήθεια πια! Μου το ζητούν από μόνοι τους και ξέρουν πως κάθε απόγευμα μπορούμε να απολαύσουμε ιστορίες που θα μας διασκεδάσουν αλλά και θα μας μάθουν ταυτόχρονα πράγματα!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ,

You May Also Like

1 σχόλια

My Insta Posts