Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

{Ο λυποπόταμος} Ελληνοεκδοτική

by - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Με αυτό εδώ το post εγκαινιάζω μία νέα συνεργασία με τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και ανάμεσα στις δικές μας βιβλιοπροτάσεις θα βρίσκεις, πλέον, και τις δικές τους ιστορίες! Χαίρομαι ιδιαίτερα πολύ γιατί οι επιλογές τους είναι εξαιρετικές και κάθε παιδάκι θα ήθελα να ταξιδέψει μαζί τους! Αυτές τις μέρες στο σπίτι μας συζητιέται πολύ το θέμα της αυτοεκτίμησης , το πόσο πολύ μας αρέσει ο εαυτός μας και το σώμα μας, αλλά και το θέμα της φιλίας φυσικά!Το βιβλίο Ο λυποπόταμος ήρθε να μας βοηθήσει να αγαπήσουμε λιγάκι να αγαπήσουμε αυτό που είμαστε!
Ελληνοεκδοτική

Το μικρό ιπποποταμάκι ήταν πολύ λυπημένο είχε μεγάλη ανασφάλεια για τον εαυτό του! Δεν του άρεσε η μεγάλη του κοιλιά και δεν ήθελε καθόλου να την έχει!Η μαμά του τον φώναζε ''λυποπόταμο'' γιατί ήταν συνέχεια θλιμμένος!Όσες προσπάθειες και αν έκανε δεν κατάφερε να τον πείσει για το πόσο γλυκό και όμορφο ιπποποταμάκι είναι! Έτσι, θέλησε να φύγει μακριά από το σπίτι του για να βρει τρόπους να αλλάξει την εμφάνισή του! Στο ταξίδι αυτό, που είχε μόλις ξεκινήσει, βρήκε άλλους δύο συνοδοιπόρους που επίσης δεν τους άρεσε καθόλου ο εαυτός τους! Το ελεφαντάκι ήθελε να έχει μικρότερα αυτιά, ενώ ο ρινόκερος να μην είχε αυτό το ενοχλητικό κέρατο στην μύτη του! 
Ελληνοεκδοτική
Έζησαν αρκετές μέρες όλο περιπέτεια και με κάποιες στιγμές απογοήτευσης. Συνάντησαν την μαντάμ ντε Ριγέ, την κομψή Καμέλια αλλά και τον δον Παρδαλεόνε! Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής κατάφεραν τα τρία αυτά ζωάκια να γίνουν πολύ καλοί φίλοι! Αυτό που δεν κατάφεραν, όμως, σίγουρα είναι να αλλάξουν αυτό που τους ενοχλούσε πάνω τους!
Ελληνοεκδοτική
Λες να κατάφεραν αυτά τα τρία λυπημένα ζωάκια να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν το παραμικρό πάνω τους? Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η φιλία τους στο να αποδεχτούν την εμφάνισή τους?Αξίζει να το ανακαλύψετε μόνοι σας, παρέα με το νηπιάκι σας και να μάθετε πως βλέπουν αυτά τα ίδια τον εαυτό τους!
→Την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από ένα ζήτημα που προέκυψε στο σχολείο, μιλήσαμε με τον μικρό για την εξωτερική εμφάνιση! Τον ρώτησα πως βλέπει τον εαυτό του και αν μπορεί να μου τον περιγράψει! Να μου πει για τα μαλλιά του, το σώμα του, αν νιώθει γυμνασμένος, όμορφος, ψηλός ή κοντός! Αφού μου έδωσε πολύ θετικές απαντήσεις✌ κάνοντας όμορφα σχόλια για τον εαυτό του μου είπε πως δεν θα τον πείραζε αν έπρεπε να φορέσει κάποια στιγμή σιδεράκια ή ακόμη και γυαλιά μυωπίας..Τον ρώτησα γιατί το σκέφτηκε αυτό και πως ο οδοντίατρος όπως και ο οφθαλμίατρος μας επιβεβαίωσαν πως και τα δοντάκια του αλλά και τα ματάκια του είναι απολύτως υγιή! Η απάντηση που πήρα ήταν πως έτσι δεν θα ένιωθε ''άσχημος'' ο φίλος του που φοράει ήδη γυαλιά..Η συζήτηση έληξε λέγοντάς μου,πως θα φροντίσει με την πρώτη ευκαιρία να του πει πως είναι πολύ cool να φοράς γυαλιά γιατί έτσι βλέπεις πολύ πολύ καλύτερα, αφού έχει 4 μάτια αντί για δύο..(αυτό κάπου το άκουσε standar)
ελληνοεκδοτική
Ο λυποπόταμος κατάφερε να αγγίξει την καρδιά μας και μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας,ψάχνοντας λέξεις να τον περιγράψουμε!Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Λίνα Μουσιώνη και την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Βανέσσα Ιωάννου!Μπορείτε να το αγοράσετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων εδώ!
Η μικρή μου ήδη άρχισε να διαλέγει τις νέες ιστορίες που θέλει να διαβάσει, τις οποίες θα μοιραστούμε σύντομα εδώ στην στήλη μας!
Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts