Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

{Τριβιζάς} Ο Παραμυθάς της καρδιάς μας! *Σειρά Παραμύθια Ντορεμύθια*

by - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2017

Βιβλιο-ιστορίες χωρίς Ευγένιο Τριβιζά δεν γίνεται! Με τον ερχομό της νέας χρονιάς ίσως να κατάλαβες ότι φροντίσαμε να επιστρέψουμε με πολλές κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων, είτε νέας κυκλοφορίας είτε παλιότερης! Σήμερα θα σου μιλήσω για την αγαπημένη μας σειρά Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά! Πολύ πιθανόν να τα έχετε ήδη διαβάσει! Αν όχι, ίσως ήρθε η στιγμή να κάνετε μια μεγάλη βουτιά στην σειρά αυτή και είμαι σίγουρη πως κάθε φορά θα κλείνετε το βιβλίο με τις καλύτερες εντυπώσεις!!
Ευγένιος Τριβιζάς Μεταίχμιο


Τον Ευγένιο Τριβιζά τον αγαπώ από όταν ήμουν παιδί! Ίσως να σου έχω πει και στο παρελθόν ότι μεγάλωσα με την Φρουτοπία, με τον Βρασίδα, τον Φώντα, την Μαρουλίτα και χαίρομαι που και ο Ντίνος με την σειρά του μεγαλώνει μέσα από τις ιστορίες στο Νησί των Πυροτεχνημάτων, τα Αλφαβητάρια- Αριθμητάρια με τους γλωσσοδέτες και άλλα πολλά που του διεγείρουν την φαντασία και του αναπτύσσουν την νοημοσύνη!
Σήμερα θα αφιερώσω την ανάρτηση αυτή σε δυο βιβλία από την σειρά που σου ανέφερα πιο πάνω!


''Αν σου πέσει ένα Βουβάλι στο κεφάλι''
Ευγένιος Τριβιζάς Μεταίχμιο
Είναι το πιο αισιόδοξο βιβλίο που έχουμε διαβάσει ως τώρα! Μία ιστορία που σε κάνει να σκέφτεσαι μόνο ★θετικά★! Μέσα από μία ιδιαίτερα διασκεδαστική ιστορία ο Ευγένιος Τριβιζάς καταφέρνει να σου περάσει ένα πολύ πολύ σημαντικό μήνυμα! Ότι και αν σου συμβαίνει, όσο κακό και είναι και αν σου προκαλεί στεναχώρια ή δυσαρέσκεια δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ όμως, να το βάζεις κάτω! Ακόμα και αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι που λέει ο λόγος.. γιατί που ξέρεις?..θα μπορούσε το βουβάλι να είναι από ατσάλι και να σου σπάσει το κεφάλι μια και καλή!😊
ΠαραμυθάςΗ εικόνα του παραμυθά μας στο τέλος της αφήγησης μας χάρισε ένα πλατύ χαμόγελο μιας και τον δείχνει να κάθεται αναπαυτικά, δίπλα του να έχει πολλά βιβλία, δείχνοντας με το δαχτυλάκι του ένα όμορφο λουλουδάκι και μέσα από τον υπολογιστή που κρατάει στα χέρια του να ξεπηδά ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο! 
Τι μας δίδαξε αυτό το βιβλίο?
Μας έμαθε την λέξη αισιοδοξία και το πόσο σημαντικό στη ζωή είναι να σκεφτόμαστε αισιόδοξα!! Γιατί πάντα υπάρχουν και χειρότερα!

''Ένα φτυάρι στο φεγγάρι''
Ευγένιος Τριβιζάς Μεταίχμιο
Νομίζω πως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλης της σειράς αυτής είναι το χιούμορ που την διακρίνει! Όλα τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά μας διασκεδάζουν -εμάς προσωπικά δεν ξέρω για εσάς- ωστόσο αυτά ένα παραπάνω! Αυτό το φτυάρι που λες, που ένας Θεός ξέρει πως έφτασε στο φεγγάρι, έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τους Αρειανούς, οι οποίοι ολημερίς σπαζοκεφάλιαζαν τι να είναι αυτό το μαραφέτι! Όλα τα σκέφτηκαν, όλα τα μελέτησαν, το γύρισαν από εδώ, το γύρισαν από εκεί..μόνο για φτυάρι δεν το βλέπανε.. Τι σφουγγάρι το βάφτισαν, τι φανάρι, τι παντζάρι αλλά το φτυάρι δεν τους ερχότανε με τίποτα στο μυαλό! Μέχρι και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσαν στο τηλέφωνο μπας και βγάλουν άκρη! Αλλά τίποτα! 
Μεταίχμιο Παραμύθια ΝτορεμύθιαΜε αφορμή αυτό βιβλίο, μιλήσαμε για την ομοιοκαταληξία στους στίχους του βιβλίου κάτι που ο Ντίνος ήξερε από τότε που ξεκίνησαν να μαθαίνουν Λογοτεχνία με την δασκάλα του στο Νηπιαγωγείο και να γράφουν λέει ''Ιστορία''..Καλά, ένα θα σου πω! Η φετινή μας δασκάλα απλά δεν υπάρχει! Είναι λες και ήρθε από άλλον πλανήτη μόνο και μόνο για να μας τρελάνει! Οι ιδέες της, το πάθος της και η υπομονή- επιμονή να διδάξει στα μικρά μας όσο πιο πολλά μπορεί με έχει ενθουσιάσει! (Μικρή παρένθεση ήταν αυτή γιατί της αξίζει μία ολόκληρη ανάρτηση για την υπέροχη δουλειά της!💗💗)

Θέλεις να σου πω όμως τι αγαπάμε ακόμα πιο πολύ από τα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα? Οι ασκησούλες στο πίσω μέρος κάθε ιστορίας! Αγαπημένη μας είναι αυτή με τις διαφορές! Ο Ντίνος πάντα βρίσκει τις πρώτες 5 με την πρώτη ματιά! Οι υπόλοιπες 2 τον δυσκολεύουν λιγουλάκι! Με τη βοήθεια των ασκήσεων αυτών παρατηρούμε, θυμόμαστε σκηνές από την ιστορία που μόλις διαβάσαμε ακονίζοντας έτσι την μνήμη μας, ζωγραφίζουμε και σκεφτόμαστε! Θέλουμε να αποκτήσουμε όλη την σειρά σιγά σιγά!Κοιτάμε το οπισθόφυλλο κάθε φορά και σημειώνουμε ποια μας λείπουν για να ολοκληρωθεί η συλλογή μας!

Και να θυμάσαι μανούλα..Τα απογεύματα παρέα με τα πιτσιρίκια σου είναι πάντα καλύτερα έχοντας συντροφιά ένα ή και περισσότερα βιβλία!💭💭 Σκεφτόμαστε, ονειροπολούμε, σχεδιάζουμε και διευρύνουμε τους ορίζοντές μας!
Τα συγκεκριμένα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να τα αγοράσεις από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα σε τιμή με έκπτωση από εδώ
Ως την επόμενη βιβλιο-ιστορία μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts