Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

{Ο μπαμπάς μου.. ο ήρωας μου} Ελληνοεκδοτική

by - Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

Τις προηγούμενες ημέρες έπεσε στην αντίληψη μου ένα ιδιαίτερο βιβλίο! Αρχικά με ενθουσίασε ο τίτλος του, μιας και δεν συναντάμε τόσο συχνά βιβλία αφιερωμένα στον μπαμπά και μάλιστα με τίτλο αφιερωμένο αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν! Ήθελα πολύ να το πάρω στα χέρια μου και να δω τι κρύβει μέσα του η ιστορία αυτή!Έτσι σήμερα, θα σας μιλήσω, ιδιαίτερα συγκινημένη οφείλω να ομολογήσω, για το βιβλίο Ο μπαμπάς μου ο ήρωάς μου που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική!
Η ιστορία αυτή θα σε συγκινήσει πολύ!Αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που ζούσε με την μητέρα του και  με τον θετό του πατέρα! Οι γονείς του προφανώς ήταν χωρισμένοι και η μητέρα του παντρεύτηκε ξανά! Ο θετός του πατέρας τον αγαπούσε πολύ σαν να τον είχε γεννήσει εκείνος! Τα παιδιά της παρέας του, και συγκεκριμένα ένα παιδί λιγάκι ατίθασο και νευρικό, έμαθαν μια μέρα πως ο κύριος που συνόδευε το μικρό αγόρι κάθε μέρα στο σχολείο, δεν ήταν ο κανονικός του πατέρας! Η αποκάλυψη του μυστικού του έγινε κάπως άκομψα και απότομα! Το μικρό αγόρι έζησε αυτό που φοβόταν τόσο καιρό και ντρεπόταν λιγάκι όταν ερχόταν η συζήτηση στους πατεράδες της παρέας! Αισθάνθηκε ντροπή και αμέσως έτρεξε να κρυφτεί από όλους λες και είχε διαπράξει κάτι κακό! Ωστόσο, ένα ατυχές γεγονός θα' ρθει για να επιβεβαιώσει στην παρέα των αγοριών, πως ο θετός του πατέρας ήταν ικανός να δώσει και την ζωή του για αυτό το μικρό αγόρι! Και ας μην τον είχε γεννήσει αυτός, και ας μην ήταν ο πραγματικός του μπαμπάς!
Με αφορμή αυτό το βιβλίο μιλήσαμε για το θέμα των γονιών λιγάκι πιο εκτενέστερα με το Ντίνο! Μιλήσαμε για τα παιδιά που ζουν με γονείς που δεν τα έχουν φέρει οι ίδιοι στον κόσμο! Γονείς που είτε δεν μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι παιδιά, λόγω προβλημάτων υγείας, είτε λόγω συγκυριών αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν παιδιά που δεν τα γέννησαν!Του μίλησα για την λέξη υιοθεσία που φυσικά δεν την γνώριζε και προσπάθησα να τον βοηθήσω να καταλάβει πως υπάρχουν άπειρα παιδιά τριγύρω που είναι πολύ πιο ευτυχισμένα επειδή μεγαλώνουν με ανθρώπους που τα αγαπούν και τα σέβονται περισσότερο από εκείνους που τα κυοφόρησαν! Μιλήσαμε για τα παιδάκια που εγκαταλείπονται στα ιδρύματα για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι τον στεναχώρησαν ιδιαίτερα! 
Αυτό που ήθελα να συγκρατήσει, όμως, περισσότερο από όλα είναι πως το μόνο που μετράει κυρίως στην ανατροφή ενός παιδιού είναι η ΑΓΑΠΗ! Χωρίς αγάπη δεν μεγαλώνει ένα παιδί σωστά ακόμα και αν διαθέτει όλα τα πλούτη του κόσμου! Χωρίς αγάπη κανένα παιδάκι δεν είναι ευτυχισμένο! Η αγάπη είναι εκείνη που σε κάνει γονιό! Η αγάπη, η φροντίδα,  η λαχτάρα να κρατήσεις στα χέρια σου δυο μικρά χεράκια γεμάτα όρεξη, όνειρα και ελπίδα! 
Θέλω να πολύ να μάθει το παιδί μου να μην κρίνει! Να μην θεωρεί το διαφορετικό κάτι το κατακριτέο! Να αναγνωρίζει την διαφορετικότητα και να την αποδέχεται σαν κάτι το φυσιολογικό! Να μην είναι από εκείνα τα παιδιά που θα στήνουν στον τοίχο κάποιο επειδή προέρχεται από διαφορετική οικογένεια από την δική μας! 
Τέτοια βιβλία μας βοηθούν να ανοίξουμε τους ορίζοντες της σκέψης τους και χαίρομαι που βρίσκεται διαθέσιμο στην βιβλιοθήκη μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλο για τις υπέροχες συζητήσεις που μας χαρίζει μέρες τώρα με αφορμή το βιβλίο αυτό!
Οφείλω να σου πω πως με την αγορά ενός βιβλίου ενισχύεις το έργο του Συλλόγου Φλόγα με 5e!Ένας ακόμα λόγος να αγοράσεις το βιβλίο αυτό από εδώ!!
Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts