Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η πρώτη μου Λογοτεχνία! Εκδόσεις Μεταίχμιο.

by - Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

Οι βιβλίο- ιστορίες μας αυξάνονται όποτε μας δίνεται η ευκαιρία και οι μικροί μου αναγνώστες κάθε φορά ενθουσιάζονται με αυτές. Πρόσφατα ανακαλύψαμε την σειρά η Πρώτη μου Λογοτεχνία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα σας μιλήσω για τα δύο αυτά βιβλία!
Εκδόσεις Μεταίχμιο


-Πηνελόπη Δέλτα ''Παραμύθι χωρίς όνομα''

Η Πηνελόπη Δέλτα, η περίφημη Ελληνίδα συγγραφέας και ξακουστή για τα παιδικά μυθιστορήματα της, μας έχει αφήσει πλούσια κληρονομιά. Τα βιβλία της διαβάζονται ακόμη και σήμερα μιας και το περιεχόμενό τους είναι διαχρονικό και κρύβουν πολύτιμες αξίες μέσα τους. Το ''Παραμύθι χωρίς όνομα'' εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1910 και σήμερα επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο στην σειρά Η πρώτη μου Λογοτεχνία!!
Η ιστορία διαδραματίζεται στην Χώρα των Μοιρολάτρων με βασιλιά τον ''Αστόχαστο'' και Βασίλισσα την ''Παλάβω''. Έχουν έναν γιο τον ''Συνετό'' και τρεις κόρες, την ''Ζήλιω'', την ''Πικρόχολη'' και την ''Ειρηνούλα''.  Ο Βασιλιάς δεν πρόσεχε καθόλου την χώρα του, ήταν αφελής, αδαής και έκανε σπατάλες πολλές. Κατάφερε να πτωχεύσει την Χώρα του με αποτέλεσμα να ζητάει δανεικά από τα γειτονικά βασίλεια. (Σας θυμίζει κάτι αυτό?..).. Τα γειτονικά βασίλεια όπως ήταν φυσικό τον κορόιδευαν και σχεδίαζαν να του επιτεθούν ώστε να του πάρουν το Βασίλειό του, πράγμα που θα το έκαναν με απόλυτη επιτυχία αφού η Χώρα τους δεν είχε ούτε Πρωθυπουργό ούτε στόλαρχο. Όλοι φύγαν για τα ξένα κλέβοντας από ένα σεντούκι λύρες!.. Τότε το έξυπνο Βασιλόπουλο, ο Συνετός αποφασίζει να δώσει μάχη ώστε να αναστήσει την χώρα του ύστερα από παρότρυνση της Κυρά- Φρόνησης. Τον συμβούλεψε πολύ ορθά πως ''Οι δειλοί είναι αυτοί που φεύγουν. Οι γενναίοι μένουν και μάχονται''. .Θα καταφέρει άραγε ο Συνετός να σώσει το Βασίλειό του?..
Το Παραμύθι αυτό μπορεί να μην έχει όνομα κρύβει όμως μέσα του σημαντικές αξίες που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας μεγαλώνοντας. Αξίες όπως η ειλικρίνεια, η υπομονή, η τιμιότητα, ο σεβασμός και η δικαιοσύνη. Και σίγουρα είναι μια ιστορία που μας θυμίζει πολύ την σημερινή κατάσταση που βιώνει τις ημέρες αυτές η χώρα μας.
Πηνελόπη Δέλτα


- Ο πρώτος μου Όμηρος ''Ηλιάδα''

Ο δικός μου ο γιος, αλλά φαντάζομαι και τα υπόλοιπα παιδάκια που βρίσκονται στην Νηπιακή ηλικία, ενθουσιάζεται ιδιαίτερα πολύ όταν διαβάζουμε βιβλία που κρύβουν μέσα τους ήρωες και Θεούς. Του εξάπτουν την φαντασία και συνήθως αναλύουμε τις πανοπλίες τους, τα καράβια με τα οποία πολεμούσαν αλλά τα περίεργα όπλα τους. 
Ηλιάδα

Η ''Ηλιάδα'' του Ομήρου είναι μια ιστορία που θα ακολουθεί τα παιδιά μας μέχρι την ενηλικίωσή τους μιας και βρίσκεται στην διδακτέα ύλη σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης. Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο φρόντισαν να έρθει σε μία πρώτη επαφή το παιδί με την περίφημη ιστορία του Τρωικού Πολέμου, τον Πάρη, την ωραία Ελένη και τον Αγαμέμνονα. Από την ιστορία αυτήν δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αχιλλέας αλλά και τι σημαίνει ''αχίλλειος φτέρνα''. Πρόκειται για μια ιστορία που θα συναρπάσει το παιδί αφού μέσα της εμπλέκονται Θεοί και θνητοί, ήρωες και πολεμιστές. 

''Η σειρά ''Η πρώτη μου Λογοτεχνία'' περιλαμβάνει διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κλασσικά, διαχρονικά και αξεπέραστα έργα, γραμμένα από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας. Τα έργα αυτά καλλιεργούν ακόμη και σήμερα στα παιδιά μας και θυμίζουν σε εμάς τους ίδιους αξίες που δεν πρέπει να προσπερνάμε.''   Είναι λόγια που αναφέρουν τα βιβλία της σειράς μέσα του και συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρονται.

Απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω. Είναι, όμως, και ότι πρέπει για εμάς τους γονείς που μας αρέσει να γινόμαστε και πάλι παιδιά και να φρεσκάρουμε την μνήμη μας ευχάριστα.
Έτσι, θα μπορούμε να κάνουμε ωραίους διαλόγους με τα παιδιά μας και να μην αισθανόμαστε ανασφάλεια μην τυχόν δώσουμε λάθος πληροφορία ή απάντηση σε κάποια απορία που τυχόν να έχουν. 

Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts