Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

''Τικ και Τέλα, ο καινούργιος φίλος'', Axel Scheffler, Εκδόσεις Ίκαρος

by - Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2016

Η επιστροφή στο σπίτι δεν σου κρύβω ότι έχει τις δυσκολίες της. Ο καιρός έχει ακόμα καλοκαιρινή διάθεση παρά φθινοπωρινή και εγώ προσπαθώ να βρω τρόπους να απασχολήσω δημιουργικά τα δύο πιτσιρίκια μου! Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τη λύση στο πρόβλημά μου την δίνουν νέες βιβλίο-ιστορίες. Όταν αυτές, δε, αφορούν αγαπημένους μας ήρωες όπως ο Τικ και η Τέλα, τότε τα μικρά χοροπηδούν από την χαρά τους μέχρι την ώρα που θα' ρθει η στιγμή να ανοίξουμε το βιβλίο.

Τικ και Τέλα - ο καινούργιος φίλος
Axel Scheffler

Οι δυο φίλοι αυτήν την φορά βρίσκονται στην παραλία!Περνούν υπέροχα μαζί μαζεύοντας κοχύλια, κυνηγώντας ψαράκια με την απόχη και φτιάχνοντας σπιτάκια στην άμμο. Η Stacy, στο μεταξύ, έβρισκε ιδιαίτερα απολαυστική την ιστορία, μιας και θυμόταν τις σκανταλιές μας στην παραλία όλο το καλοκαίρι. Αναφωνούσε συνεχώς ''Μαμά, κοίτα!Όπως εγώ!''..''Μαμά, κοίτα, όπως ο Ντίνος!''..
Εκδόσεις Ίκαρος
Ένα ακόμη αγόρι, όμως, θέλησε να παίξει στην παραλία εκείνη την ημέρα. Ο Τικ έπιασε αμέσως φιλίες μαζί του και δεν σταμάτησαν να σκαρώνουν καινούργια παιχνίδια. Η Τέλα στεναχωρήθηκε πολύ στην αρχή, γιατί νόμισε πως έχανε τον φίλο της. Αποδείχτηκε όμως υπέροχη φίλη μιας και στην πιο κρίσιμη στιγμή κατάφερε να δώσει την λύση στο πρόβλημα, κάνοντας κάτι πολύ γενναιόδωρο για την ηλικία της. Μοιράστηκε το τελευταίο της νόμισμα με τον Ζακ, τον καινούργιο της φίλο!..
Αυτές οι μικρές ιστορίες βοηθούν την μικρή μου Stacy, 2+, να μάθει να μοιράζεται! Μας βοηθούν να σκεφτούμε πως έχει πιο πολύ πλάκα να κάνεις κάποιον χαρούμενο! Πως είναι υπέροχο να μοιράζεσαι ακόμα και το τελευταίο σου νόμισμα, γιατί με την ευγενική σου κίνηση κατάφερες να κερδίσεις έναν φίλο. Ο φίλος αυτός θα σου προσφέρει ατέλειωτο παιχνίδι και πολλές ξεκαρδιστικές ιστορίες. Μαθαίνουμε πως είναι ωραίο να κάνεις καινούργιους φίλους, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι τρελές ιδέες για παιχνίδι έχει αυτός μέσα στο κεφάλι του.

Οι Εκδόσεις Ίκαρος πάντα έχουν κάτι χρήσιμο να μας μεταφέρουν μέσα από τις ιστορίες που διαλέγουν να εκδώσουν! Από την άλλη ο Axel Scheffler έχει ψυχαγωγήσει πολλά απογεύματά μας. 
Ήξερες ότι υπάρχει η σελίδα Τικ και Τέλα και ότι εκεί μπορεί το παιδάκι σου να παίξει μαζί τους?..Εκεί μπορείς να εκτυπώσεις πολλές ζωγραφιές με τον Τικ και την Τέλα, να δεις ποια βιβλία λείπουν από την βιβλιοθήκη σας με τις περιπέτειες των δύο ηρώων και να ενημερωθείς τι γίνεται στον κόσμο του Τικ και της Τέλα. 
axel scheffler, ekdoseis ikaros



Η μικρή Stacy ήδη ανυπομονεί για την επόμενη ιστορία. Μέχρι τότε απολαμβάνουμε τα υπόλοιπα αγαπημένα βιβλία της!!..
Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts