Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

DIY 3D RAINBOW

by - Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2016

Αγαπημένο θέμα ζωγραφικής με τα παιδιά μου αποτελεί το ουράνιο τόξοΑυτό το αγαπημένο όλων που ξεπροβάλλει αμέσως μετά την μπόρα!..Στα μάτια των παιδιών μου μοιάζει κάτι τόσο μαγικό!Ο Ντίνος, μάλιστα, έχει πει πως στο παρελθόν πως ο ''Θεούλης ζωγραφίζει με τα χρώματα που αφήνει η βροχή στον ουρανό''!..Ήταν μια υπέροχη σκέψη που είχε κάνει κάποια στιγμή στις συζητήσεις μας και έκτοτε το αναφέρει συνέχεια!Έχουμε ζωγραφίσει πολλές φορές το ουράνιο τόξο!Πότε στον μαυροπίνακά μας!Πότε στο χαρτί!Ποτέ, όμως, μέχρι τώρα δεν είχαμε σκεφτεί να κάνουμε 3D ουράνιο τόξο!!..

diys
3D ουράνιο τόξο

chalkboard
Our happy rainbow
Μέχρι που έπεσα πάνω σε ένα pin που αποθήκευσα στο Pinterest προφίλ μου  και σκέφτηκα να το δείξω απευθείας στον μικρό!..Φυσικά, ενθουσιάστηκε και δεν πρόλαβα καν να πω κουβέντα...Άρχισε να ψαχουλεύει για τα υλικά στο μικρό craft room μας..

Ψάξαμε να βρούμε όλα τα χρωματιστά χαρτιά μας. Διάλεξε αυτός τα χρώματα που θα είχε και αμέσως πήρε το ψαλίδι στο χέρι του.Φρόντισα να τον βοηθήσω να κόψει μία λωρίδα από κάθε χαρτί που είχε επιλέξει. Τον βοήθησα φτιάχνοντας του την γραμμή που έπρεπε να κόψει. Έπειτα σχεδιάσαμε έναν ήλιο σε κίτρινο χαρτί και δυο τρία συννεφάκια σε απαλό καναρινί!
arts and crafts, diys
προετοιμασία!
Αρχίσαμε να κολλάμε τα κομμάτια που σχεδιάσαμε για τον ουρανό μας.Διαλέξαμε ένα γαλάζιο χαρτί για το φόντο. Έπειτα κόλλησε ο ίδιος τον ήλιο και τα σύννεφα. Εγώ ένωσα τις λωρίδες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου μας με σελοτέιπ σχηματίζοντας μια καμπύλη και έπειτα μου ζήτησε να τις κολλήσει αυτός στο χαρτί του. Αντικρίζοντας το έργο μας, σκέφτηκε πως κάτι λείπει κάτω από το έργο του.. ''ένα παιδάκι μαμά, με ένα μπαλόνι στο χέρι..και λίγο γρασίδι''...Του σχεδίασα λοιπόν σε έντονο πράσινο
κόβουμε το γρασίδι
κόβουμε με ψαλίδι

χαρτί λίγο γρασίδι και το παιδάκι το σχεδίασε μόνος του με μαρκαδόρο! Θέλησε να γράψει το όνομά του στο τέλος.Είπε, μάλιστα, πως όλοι οι καλλιτέχνες φροντίζουν να υπογράψουν στο τέλος!..Το αποτέλεσμα μας ξετρέλανε και τους δύο!

Με πολύχρωμα χαρτιά και λίγη κόλλα καταφέραμε να φτιάξουμε κάτι τόσο όμορφο για το δωμάτιό μας
diy arts and crafts
ζωγραφίζουμε τις λεπτομέρειες

Σκέφτομαι να το κάνω κορνίζα πάνω από το μελλοντικό του γραφείο που σκοπεύουμε να του ετοιμάσουμε κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο!.. Είμαι σίγουρη πως θα του αρέσει πολύ η ιδέα μου αυτή!
Ως την επόμενη #diy συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts