Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Ταξίδι στην Κεφαλονιά!- Travel to Kefalonia!

by - Τρίτη, Αυγούστου 30, 2016

Αγαπημένος προορισμός της οικογένειάς μας αποτελεί η Κεφαλονιά! Το Ιόνιο πέλαγος φημίζεται για τα καταγάλανα νερά του και τις χρυσές ακτές του! Τα τελευταία 5 χρόνια αποτελεί must προορισμό για εμάς και θέλησα να μοιραστώ μαζί σου αγαπημένα μέρη, λατρεμένες παραλίες, κρυφές γωνιές, περιοποιημένα δωμάτια και νόστιμα εστιατόρια..Οι εικόνες που θα δεις δεν είναι μόνο φετινές αλλά και προηγούμενων ετών! Σε καλωσορίζω στην δική μου οπτική για αυτό το ξακουστό νησί!

Κεφαλονιά
Μύρτος 2012, η Stacy στην κοιλίτσα
Όσες φορές και αν επισκέφτηκα αυτό το νησί δεν αισθάνθηκα ούτε μια στιγμή να με κουράζει! Αισθάνομαι την ίδια όρεξη και ανυπομονησία κάθε φορά μόλις κατέβω από το καράβι ''Αριστείδης''.. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προσεγγίσεις το νησί από όποιο μέρος της Ελλάδος και αν βρίσκεσαι. Εμείς τα πρώτα χρόνια ταξιδεύαμε οδικώς από Θεσσαλονίκη μέχρι την Βασιλική της Λευκάδος. Έπειτα ο ''Αριστείδης'' σε 1 ώρα μας έβγαζε στο πολύ αγαπημένο μου Φισκάρδο, βόρεια του νησιού.  Φέτος  πήραμε το καράβι από το Νυδρί της Λευκάδος, το οποίο μας μετέφερε στο Νότιο τμήμα του νησιού στο λιμανάκι της Σάμης. Από την Αθήνα, πάλι, πρέπει να κατευθυνθείς προς Κυλλήνη ακολουθώντας τον δρόμο Αθηνών- Πατρών, μια διαδρομή περίπου 3,5 ωρών τηρώντας τα όρια ταχύτητας πάντα. Από όποια γωνιά της Ελλάδος και αν έρχεσαι, αξίζει η αναμονή του ταξιδιού και η κούραση των χιλιομέτρων!

Καράβι Αριστείδης
Αποχαιρετώντας την Λευκάδα
Φισκάρδο 2016
Νυδρί 2016

Αγαπημένο μας μέρος του νησιού για εμάς αποτελεί το Φισκάρδο.
Ένα όμορφο λιμανάκι γεμάτο επιβλητικά ιστιοφόρα, γιοτ και σκάφη όλων των ειδών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χωριού είναι τα χρώματα και οι μυρωδιές!! Κάθε γωνιά, βεράντα και πέτρα είναι πλούσια σε λουλούδια! Τα χρώματα από τις ολάνθιστες βουκαμβίλιες σου φτιάχνουν την διάθεση. Οι μυρωδιές από τα εστιατόρια ,πάλι, σου σπάνε την μύτη! Ανυπομονείς να δοκιμάσεις τα πιάτα τους, παραδοσιακά και μη..

Ταξίδι στην Κεφαλονιά
Φισκάρδο 2013
Χρώματα και μυρωδιές

Αγαπημένο μας στέκι για φαγητό αποτελεί το εστιατόριο Apagio. Διαθέτει εξαιρετική ελληνική κουζίνα, κάποια φαγητά είναι επιμελημένα από τα χρυσά χεράκια της μαμάς μου, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και πεντανόστιμα παραδοσιακά φαγητά. Το αγαπημένο μου πιάτο είναι η απίστευτη γαριδομακαρονάδα και η κεφαλονίτικη πίτα φυσικά!.. Για γλυκό σου συστήνω ανεπιφύλακτα την πορτοκαλόπιτα της μαμάς μου!..

Φισκάρδο, Κεφαλονιά
Apagio Restaurant

Το πιο όμορφο και προσεγμένο μαγαζάκι για να πάρεις παραδοσιακά προιόντα και να ξετρελαθείς είναι αυτό της Ελπινίκης!..Έχει ότι Κεφαλονίτικο μπορείς να φανταστείς εκεί μέσα! Από λάδι, μέχρι το γνωστό κρασί του νησιού ''Ρομπόλα'', μαντολάτα σε κάθε γεύση, παστέλια και μπαχαρικά για κάθε τύπο φαγητού που θέλεις να φτιάξεις! Λατρεύω όλα τα ξύλινα σκεύη και εργαλεία που διαθέτει για την κουζίνα η Ελπινίκη και κάθε χρόνο φροντίζω να αυξήσω την συλλογή μου από αυτά!Φέτος διάλεξα αυτές τις καταπληκτικές ξύλινες πιρούνες ώστε να σερβίρω καλύτερα τις σαλάτες και τις μακαρονάδες μου στο τραπέζι!

Φισκάρδο, Κεφαλονιά
Ελπινίκη, παραδοσιακά προιόντα



Δεν θα σου πω ψέμματα αλλά δεν αγαπώ άλλο μέρος του νησιού όσο το Φισκάρδο. Ίσως γιατί μπορεί να καλύψει κάθε μας ανάγκη. Φαγητό, διαμονή στο όμορφο Fiskardo Studios , αγαπημένα μαγαζάκια να ψωνίσεις ρούχα και σανδάλια όπως αυτό της Anna Maria's αλλά και της Liveloula's , ήσυχα bar για δροσερά cocktails και όλα αυτά όμορφα κατανεμημένα μέσα σε ένα λιμανάκι!..
Μαγαζάκια souvenirs
Σημεία στο Φισκάρδο

Λίγο πριν φύγουμε από αυτό το όμορφο λιμάνι θέλω να σου δείξω το μαγαζάκι της Melina's. Εκεί έχουμε απολαύσει την καλύτερη βάφλα ever και αγοράσαμε πεντανόστιμες homemade μαρμελάδες! Αυτό το μικρό μαγαζάκι με την όμορφη θέα το αγαπώ για την οικειότητα και τη ζεστασιά που σου βγάζει αμέσως μόλις το επισκεφτείς!.. Έκτος από τα νόστιμα μπισκοτάκια που τσακίσαμε εγώ και η μικρή Stacy, λάτρεψα επίσης και το πάτωμα του μαγαζιού!.. Αν περάσεις από εκεί μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις λεμονόπιτα και cheesecake!! Θα με θυμηθείς!..

Φισκάρδο
Μελίνα, Γλυκονοστιμιές

Δεύτερο αγαπημένο μέρος του νησιού δεν θα μπορούσε να μην είναι η παραλία του Μύρτου!.. Και ποιος δεν έχει φωτογραφηθεί εκεί ψηλά στο μουράγιο με φόντο στο πίσω μέρος την ξακουστή αυτή παραλία!.. Ο Μύρτος έχει γαλάζια νερά και πολύ ψιλή χρυσή άμμο στη αρχή μόλις κατεβαίνεις. Σε κάποιο σημείο όπως λίγο πριν μπεις να δροσιστείς έχει κατάλευκες πέτρες που σε τυφλώνει το φως που εκπέμπουν αλλά και σε δυσκολεύουν τόσο να μπεις όσο και να βγεις από το νερό! Στην αριστερή πλευρά της παραλίας υπάρχει και μία σπηλιά με νερά στο εσωτερικό όπου οι περισσότεροι βγάζουν αρκετές φωτογραφίες εκεί!  Ωστόσο, λέγεται ότι στα νερά του έχουν πνιγεί αρκετοί τουρίστες μέρες που τα κύματα ήταν πολύ αγριεμένα! Φέτος, έτσι συναντήσαμε την ακτή!Με κύματα και με ορμητικά νερά που σε ρουφούσαν μέσα. Με δυσκολία μπορούσες να βγεις. Η θάλασσα δεν αστειεύεται ως γνωστόν και έτσι για ευνόητους λόγους προτίμησα αυτή την χρονιά τα πιτσιρίκια να μην κάνουν μπάνιο εκεί.
Κεφαλονιά
Μύρτος

Κεφαλονιά
Μύρτος 2016, Stacy 
Κεφαλονιά
Μύρτος σπηλιά


Επόμενη αγαπημένη στάση το γραφικό χωριό Άσσος! Πρόκειται για μία ήσυχη γωνιά του νησιού με παραδοσιακά σπίτια σε διάφορα χρώματα βαμμένα και νόστιμο φαγητό στις ήσυχες μικρές ταβέρνες του. Στους δυο τρεις δρόμους του χωριού επικρατεί ησυχία και το μόνο που ακούς είναι ο ήχος των τζιτζικιών να παίζουν τον σκοπό τους. Η θέα από το κάστρο ψηλά είναι ιδιαίτερα όμορφη! Κατεβαίνοντας στο χωριό συναντήσαμε πολλά κατσικάκια να τρώνε ξερά χόρτα στις πλαγιές!.. Είναι μία άλλη πλευρά του νησιού, η πιο ήσυχη και ήρεμη.

Κεφαλονιά
Άσσος
 Άλλη μία παραλία που την κατατάσσω στις top του νησιού είναι η Έμπλειση. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Φισκάρδο και δεν έχει πολλούς λουόμενους συνήθως!.. Τα νερά της είναι περισσότερο ζεστά και γαλαζοπράσινα.. Ένας απίστευτος Ιταλός, εντελώς κουζουλός, έχει μια καντίνα εκεί και φτιάχνει απίστευτο Mojito!..Θα περίμενες να πω απίστευτο Freddo ε?..Και όμως! Συνήθως στα beach bar τα cocktail που σερβίρουν είναι επιεικώς απαράδεκτα. Ο συγκεκριμένος δεν ξέρω πως το έχει καταφέρει αλλά του βγάζω το καπέλο! Θα σε εξυπηρετήσει μέσα στο χαμόγελο και θα σε ''πειράξει'' αρκετά!Έτσι είναι το στυλ του.

Κεφαλονιά
Έμπλειση, Stacy 2014
Τώρα ήρθε η στιγμή να σου δείξω το αγαπημένο μου μέρος για breakfast και brunch στο χωριό Αντιπάτα!..Το Picnic είναι ένα μαγαζάκι με αέρα Λονδίνου.. Εντελώς όμως! Ή τουλάχιστον έτσι μου μοιάζει εμένα! Το επισκεπτόμαστε από την πρώτη χρονιά που πήγαμε στο νησί και δεν έχει υπάρξει φορά που να μην ξετρελαθήκαμε με το πρωινό του!..Λατρεύω τα musli που σου σερβίρει στο γιαούρτι, τα οποία είναι δική τους συνταγή παρακαλώ!( πρέπει με κάποιο τρόπο να την μάθω)..Το κορίτσι που κρύβεται πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού είναι γλυκύτατο και πάντα χαμογελαστό! Αν σε βγάλει ο δρόμος σου και είναι Κυριακή, μην ξεχάσεις να ζητήσεις eggs  benedict για πρωινό! Θα ξετρελαθείς!

Κεφαλονιά
Picnic Αντιπάτα
Για το τέλος άφησα να σου δείξω 2 από τα αγαπημένα μου μέρη για διαμονή!..


Το πρώτο είναι το Mel Mar View Hotel στο οποίο είχα την τύχη να μείνω δύο χρονιές. Είναι ένα luxurious hotel στο χωριό Μάγγανος, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Φισκάρδο! Σου παρέχει μοναδική θέα, εξαιρετικό πρωινό και πισίνα με θέα την θάλασσα! Τι καλύτερο από αυτό!..Διαθέτει εστιατόριο εντός για όλες τις ώρες της ημέρας και μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου δίπλα στην πισίνα!Επειδή γνωρίζω προσωπικά τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου έχω να σου πω ότι θα σου αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του νησιού ώστε να απολαύσεις τις διακοπές σου και θα σου εκμυστηρευτούν παραλίες που σίγουρα κανένας τουριστικόςς οδηγός δεν θα σου προσφέρει!


Magganos, Kefalonia
Mel Mar View Hotel Magganos
Το δεύτερο αγαπημένο μου μέρος για να μείνεις είναι το Ηλιοβασίλεμα! Πρόκειται για πεντακάθαρα δωμάτια- διαμερίσματα μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Φισκάρδο σε country style διακόσμηση, με μοσχομυριστά σεντόνια και όμορφα κουζινικά να απολαύσεις το πρωινό σου στο μπαλκονάκι με θέα την θάλασσα!.. Η κυρία που διαχειρίζεται να δωμάτια θα σε κάνει να αισθανθείς σαν το σπίτι σου προσφέροντάς σου σπιτική μαρμελάδα και τοπικά παραδοσιακά προιόντα! Απολαύσαμε την διαμονή μας εκεί και ίσως αν επισκεφτούμε για μία ακόμη φορά το νησί να μείνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση και πάλι! Όπως σας μαρτύρησα και στο Instagram μου το μπαλκονάκι μας είχε θέα το παρεκκλήσι που βαφτίσαμε την Stacy πριν από 2 χρόνια! Όταν το αντίκρισα συγκινήθηκα πολύ μιας και μου ήρθαν εικόνες και στιγμές από το μυστήριο!..Τα απογεύματα απολαύσαμε τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα και αργότερα την νύχτα το πανέμορφο αυγουστιάτικο φεγγάρι!

Φισκάρδο
Ηλιοβασίλεμα Apartments, Φισκάρδο

Φισκάρδο
Ηλιοβασίλεμα Apartments, Φισκάρδο


Για τους πιστούς- Χριστιανούς της παρέας μας, όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε, τιμάτε ιδιαίτερα στο νησί ο Άγιος Γεράσιμος. Είναι ο προστάτης του νησιού και λέγεται πως έκανε πολλά θαύματα! Θεράπευε κόσμο με ψυχικές ασθένειες!.Πολλοί τον τιμούν με την επίσκεψή τους στο μοναστήρι του που βρίσκεται κοντά στη Σάμη. Τον αποκαλούσαν Άγιο τον σπηλαίων γιατί διάλεγε να ασκείται σε διαφορετικά σπήλαια κάθε φορά!..Κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε την εκκλησία του αλλά και το μοναστήρι του πίσω από αυτήν, όπου και φυλάσσεται το λείψανό του για προσκύνημα! Πάντα κάθε φορά με κυριεύει το ίδιο δέος όταν φυλάω την εικόνα στα πόδια του!..                                                                                                                                                                 
Κεφαλονιά
Άγιος Γεράσιμος, Κεφαλονιά
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ξέρω πως έχω παραλείψει πολλά ακόμη όμορφα και εξίσου σημαντικά μέρη με ιστορική σημασία.
Όπως επίσης, δεν έχω αναφέρει και πολλά ακόμη αγαπημένα μέρη για φαγητό και διασκέδαση στο νησί. Δεσμεύομαι να αφιερώσω ακόμη μία ανάρτηση αργότερα αφιερωμένη στο Νότιο τμήμα του νησιού, στη Λίμνη της Μελισσάνης και το σπήλαιο Δρογκαράτης, στην παραλία του Ξι γνωστή για το κατακόκκινο χώμα της και τον άργυλο στον βυθό της αλλά και το Ληξούρι!..


Ελπίζω να σου φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση αυτή! Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου εμπειρίες και τα αγαπημένα σου μέρη από το νησί αυτό!



Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!



                                                                                                                                                                                                    

You May Also Like

1 σχόλια

  1. Πέρυσι έπρεπε να είχα δει αυτή την ανάρτηση!! Θυμάσαι που σε ρώταγα για Κεφαλλονιά;;; πήγαμε τελικά και περάσαμε φανταστικά!!!! Γενικά αγαπώ πολύ το Ιόνιο αλλά μια αδυναμία την έχω προς τη Λευκάδα!! αλλά και η Κεφαλλονιά δεν πάει καθόλου πίσω! είναι μια κουκλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts