Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Καλώς σε βρήκα βρακάκι!

by - Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

Stacy - diapers σημειώσατε 1-0

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου η μικρή μου Stacy κατάφερε να πετάξει από πάνω της την πάνα!Και λέω κατάφερε γιατί το κατάφερε μόνη της..Εντάξει και με λίγη βοήθεια παραπάνω  από τον μεγάλο αδερφό!..Έχει μία ευχαρίστηση στο βλέμμα της όποτε κάνει πιπί στο γιογιό που δεν περιγράφεται!..Για κάποιους ίσως να αργήσαμε να το καταφέρουμε..Για κάποιους άλλους πάλι να τους αγχώσαμε διότι το δικό τους παιδί είναι μεγαλύτερο σε ηλικία και ακόμη φοράει πάνα!..Όπως και να έχει η μικρή μίλησε..Δεν ήθελε άλλο το βρώμικο pampers στον ποπό της και έτσι έγινε!..
Bye bye you filthy, crappy diaper..Hello pants!..
Hello, pants!

 Η βοήθεια του μεγάλου αδερφού ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Από καιρό συζητούσαμε το θέμα της τουαλέτας με την μικρή και τον Ντίνο. Έχει ένα συνήθειο όταν πηγαίνει ο αδερφός στης στην τουαλέτα να τον ακολουθεί!Έτσι σκέφτηκα πως ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία ο Ντίνος να βάλει το χεράκι του! Ύστερα από παρότρυνση του αδερφού της η μικρή ζητούσε να καθίσει και αυτή στον κύριο Λεκάνη, έτσι τον ονομάσαμε εμείς. Επειδή όμως την έβλεπα ότι δυσανασχετούσε να καθίσει μόνη της εκεί, σκέφτηκα να πάμε μαζί μια βόλτα να αγοράσουμε ένα γιογιό για αρχή. Έτσι βγήκαμε βόλτα στο πιο κοντινό βρεφικό κατάστημα της περιοχής μας και να διάλεξε μόνη της το γιογιό. Αν και πίστευα ότι θα διάλεγε αυτό που μιλάει, μιας και είναι πιο φανταχτερό και φαίνεται περισσότερο σαν παιχνίδι, προς μεγάλη μου έκπληξη δεν προτίμησε εκείνο. Προτίμησε το πιο απλό που υπήρχε τριγύρω. Η μικρή ήταν αποφασισμένη και ήξερε πως δεν ήταν ώρα για παιχνίδι..
Η πρώτη μέρα ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Η μικρή μόλις μία φορά έκανε πιπί πάνω της!(Ευτυχώς στο παρκέ και όχι σε καμιά μοκέτα κοντά!)..Δεν την μάλωσα ούτε κατά διάνοια, ούτε την έκανα να αισθανθεί ενοχή για αυτό!.. Ίσα ίσα την ενθάρρυνα και της είπα πώς ''η μαμά είναι δίπλα σου και θα τα καταφέρουμε μαζί!''..Το χαμόγελο που έσκασε εκείνη τη στιγμή ευτυχώς κατάφερα να το αποθανατίσω!!Ξέρεις η αίσθηση του ζεστού αυτού υγρού στα μπουτάκια τους δεν είναι και ότι καλύτερο!Και τα ίδια τρομάζουν όταν το αισθάνονται να κυλάει πάνω τους!!


Θέλουν μόνο χαμόγελο και υποστήριξη!
Μία καλή κουβέντα ''την επόμενη φορά είμαι σίγουρη θα τα καταφέρεις'' και that's it!!
bye bye diapers



Tips:
  • Μην σπαταλήσετε πολλά λεφτά στην αγορά του γιογιό. Είναι ένα πράγμα που το παιδί δεν θα το χρησιμοποιήσει πάνω από ένα μήνα, μιας και μετά θα ζητάει από μόνο του να καθίσει στον κ. Λεκάνη. 
  • Τις πρώτες μέρες καλό θα ήταν να το έχετε σε ένα σημείο που το παιδί θα το έχει συνεχώς στο οπτικό του πεδίο. Εγώ το είχα στο σαλόνι την 1η και 2η μέρα, μιας και κάθε 15' την ρωτούσα αν ήθελε να κάνουμε τσίσα..Μέχρι να μάθουν να υπολογίζουν την ώρα που πρέπει να καθίσουν στο γιογιό, ώστε να μην τους φύγουν- πρέπει να κάθονται αρκετά συχνά σε αυτό και να προσπαθούν! Ανά 10 λεπτά η δική μου εμπειρία μου έδειξε πως είναι ένα καλό χρονικό περιθώριο τις πρώτες 3-4 ημέρες!
  • Μην μαλώσετε το παιδί αν του φεύγουν τις περισσότερες φορές. Μην υψώσετε την φωνή σας γιατί θα τους μείνει η άσχημη εικόνα, ότι η μαμά μαλώνει όταν κάνω τσίσα πάνω μου, άρα θα σας ζητάει να βάλει το pampers. Την εύκολη λύση για να μην φωνάξει η μαμά.
  • Ζητήστε από το μεγάλο αδερφάκι να σας βοηθήσει, αν υπάρχει φυσικά. Τα δεύτερα παιδιά συνηθίζουν να αντιγράφουν το μεγαλύτερο αδερφάκι μέσα στο σπίτι και να το ακούν πολύ προσεκτικά όταν μιλάει. Άλλωστε τα παιδιά μεταξύ τους συνεννοούνται πολύ καλύτερα!..
  • Αν χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι μην βάλετε πάνα στο παιδί. Βοηθήστε το κάνει τσίσα πριν φύγετε και απλά μην του δώσετε να πιει νερό όση ώρα θα είστε εκτός. Αναφέρομαι φυσικά στις περιπτώσεις που έχετε πεταχτεί να αγοράσετε κάτι, όπως ψωμί, γάλα ή το παιδί από το άλλο παιδάκι σας από το σχολείο. Ειδάλλως θα το μπερδέψετε.
Κάπως έτσι καταφέραμε εμείς να πετάξουμε από πάνω μας την πάνα. Το ίδιο ακριβώς έκανα και με τον Ντίνο μου πριν από δυόμιση χρόνια!.. Η ίδια διαδικασία και η ίδια διάθεση! Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρο και στις 2 περιπτώσεις διότι το προσπάθησα σε μία ηλικία όπου το παιδί αισθανόταν έτοιμο και σίγουρο!.. Μόλις το παιδί γίνει 2 χρονών θεωρώ πως είναι μία πολύ καλή ηλικία να το επιχειρήσετε. Αν πάλι δείτε πως δυσανασχετεί δώστε του τον χρόνο που του χρειάζεται. Η πίεση και οι φωνές μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα φέρουν!.
Όσον αφορά το ζήτημα της νύχτας...Εμείς ακόμη φοράμε την πάνα κατά την διάρκεια του ύπνου. Κάποιοι παιδίατροι συνιστούν να μην το κάνουμε αυτό. Ίσως όταν καταφέρω να της δώσω το γάλα μία ώρα τουλάχιστον πριν κοιμηθεί να σταματήσω να της βάζω. Θέλω να πιστεύω πως σε έναν μήνα από τώρα θα καταφέρουμε να την αποχωριστούμε πλήρως!

Τέλος, αυτό που εγώ πιστεύω ακράδαντα είναι πως δεν υπάρχει εποχή για να κόψετε την πάνα. Αυτό που λένε δηλαδή πως πρέπει να καλοκαιριάσει για μένα είναι μύθος! Έτυχε και ''καθαρίσαμε'' αυτήν την εποχή. Ο Ντίνος για παράδειγμα ''καθάρισε'' Χριστούγεννα, μέσα στο καταχείμωνο! Δεν έχει να κάνει με την εποχή λοιπόν αλλά με το ίδιο το παιδί!Φυσικά και θα λερώσει, φυσικά και θα του φύγουν, φυσικά και θα κατουρηθεί επάνω του. Όποιος σας πει πως το δικό του το παιδί το κατάφερε με την πρώτη μην τον πιστέψετε! Είναι φυσιολογικό να υπάρξουν ατυχήματα!! Πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή! 


Εγώ μόλις αισθάνθηκα σίγουρη με το παιδί μου τότε αισθάνθηκε σίγουρο και αυτό πως θα τα καταφέρει!! Είναι γενική διαπίστωση νομίζω αυτό...Δεν συμφωνείτε??..

Ως την επόμενη φορά, σας μαμαδογλυκοφιλώ!!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts