Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Πάει ο παλιός ο χρόνος!

by - Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016

Happy 2016!!!

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!

Πάει ο παλιός ο χρόνος και μαζί με αυτόν όλα τα στραβά και τα ανάποδα!Ελπίζω να τα περάσατε όμορφα, ήσυχα και οικογενειακά όπως ακριβώς αρμόζει η κατάσταση αυτές τις ημέρες!..Εμάς το νέο έτος δεν μας βρήκε στο σπίτι μας, μιας και πάντα τέτοιες μέρες κάνουμε ταξιδάκι στην Θεσσαλονίκη στους δικούς μου!Φέτος, ήθελα λίγο περισσότερο να φύγω..Είχα ανάγκη να αλλάξω παραστάσεις και να συναντήσω τους αγαπημένους μου φίλους, να συζητήσουμε αυτά που μόνο με αυτούς μπορώ να μοιραστώ, να γλεντήσουμε, να ξενυχτήσουμε και να το ευχαριστηθούμε!..


Η καλή μου η μανούλα -για μία ακόμη φορά- ετοίμασε ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όλη η οικογένεια μοιράστηκε όμορφες στιγμές γύρω από αυτό..Τα πιτσιρίκια ενώθηκαν και πάλι και έκαναν τα μαγικά τους παίζοντας και χοροπηδώντας σε όλο το σπίτι..Είπαν τα κάλαντα και άνοιξαν πολλά δώρα..Τα γλυκά πήγαιναν και ερχόντουσαν όπως και οι απίστευτες σαλάτες της χρυσοχέρας μανούλας μας..Από φαγητό, κρασί και κους κους άλλο τίποτα..Υπάρχει τίποτα καλύτερο για την ημέρα των Χριστουγέννων?...

Για μένα, αν ρωτάς, αυτό είναι η μαγεία των Χριστουγέννων και κατ' επέκταση των εορτών!...
Η οικογένεια όλη ενωμένη, η μαμά να ετοιμάζει λιχουδιές για τα παιδιά της και τα εγγόνια της, οι παππούδες και οι γιαγιάδες να βρίσκονται στο σπίτι παρέα με τα εγγόνια και τα δισέγγονα, μουσική να παίζει και τα πιτσιρίκια να χορεύουν και να τραγουδούν..
Να ανοίγουν οι πόρτες διάπλατα να ακουστούν τα κάλαντα από τα παιδιά της γειτονιάς...
Να μοσχομυρίζει το σπίτι κανέλα, βούτυρο, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο..
Οι επισκέπτες να πάνε και να έρχονται και η κουζίνα να παίρνει φωτιά από τις ετοιμασίες..
Γιατί το νόημα των γιορτών είναι να μοιράζεσαι λίγο παραπάνω από ότι μοιραζόσουν τις προηγούμενες ημέρες..
Είναι να μοιράζεσαι στιγμές αγάπης και συντροφικότητας...
Να αφήνεις τις υποχρεώσεις σου και τα "θέλω" σου και να βρίσκεσαι με την οικογένειά σου..
Να θυμάσαι ιστορίες από τα παιδικά σου χρόνια με τα αδέρφια σου και να γελάς..
Να πηγαίνεις βόλτα στα μαγαζιά με την μαμά σου..(όλο και κανένα δωράκι παραπάνω θα σου κάνει, you never know)..
Να ανάβεις όλα τα λαμπιόνια με τα οποία στόλισες το σπίτι και να κάθεσαι με παρέα να χαζεύεις το τζάκι και το δεντράκι που με τόσο χαρά στόλισες πριν μέρες..
Να προσφέρεις δώρα, όχι απαραίτητα αξίας αλλά αγάπης..
Έτσι ήταν οι δικές μας γιορτές με την οικογένειά μου πάντα..
Το μόνο που άλλαξε τα τελευταία χρόνια είναι πως ένα πρόσωπο μονάχα λείπει από την παρέα μας, και αυτό μας κάνει να μελαγχολούμε ή να θέλουμε να πιούμε ένα ποτηράκι παραπάνω..
Γιατί και οι γιορτές έχουν την θλίψη τους κάποιες φορές..


Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως το όνειρό μας για λευκή Πρωτοχρονιά έγινε πραγματικότητα..

Την εβδομάδα της αλλαγής του χρόνου αφήσαμε την όμορφη Θεσσαλονίκη και πήγαμε στο χωριό του Δημήτρη..Παραμονή του χρόνου όλη η πλάση γέμισε χιόνι...Χιόνιζε μανιωδώς και ασταμάτητα...Δεν χάσαμε ευκαιρία και πήγαμε στο βουνό του χωριού να γευτούμε τον χιονιά..
Τα παιδιά δεν σταμάτησαν να κυλιούνται στο απάτητο χιόνι και να ανοίγουν το στόμα τους μήπως και καταφέρουν να δούνε τη γεύση έχει η χιονονιφάδα..Ντυθήκαμε καλά και αφεθήκαμε αυτή τη φορά στη μαγεία της φύσης..
Από το βουνό φρόντισα να ψάξω για το αγαπημένο μου δεντράκι που δίνει γκι..Μπορεί να γρατζουνίστηκα αρκετά για να κόψω μερικά κλαδιά χαλάλι του όμως,..Είναι τόσο όμορφα αυτά τα κλωναράκια και στολίζουν ακόμη πιο υπέροχα τα σπίτια μας αυτές τις γιορτινές ημέρες!..
Οι βραδιές μας κύλησαν ήσυχα δίπλα στο τζάκι με ταινίες πολλές, παιδικές Χριστουγεννιάτικες αλλά και νέες κυκλοφορίες για εμάς τους μεγάλους, και με πολύ πολύ πλέξιμο φυσικά..Ήταν ευκαιρία μιας και όταν δεν είσαι σπίτι σου έχεις πολύ λιγότερα πράγματα να κάνεις και περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου και τα παιδιά..

Ο καλός μας Άι Βασίλης δεν μας ξέχασε και φέτος και ευτυχώς μας έκανε το χατίρι και ήρθε στο σπίτι μας στο χωριό!..Την προηγούμενη μέρα φροντίσαμε να ψήσουμε μπισκοτάκια με κακάο που ξέρουμε πως του αρέσουν και δεν ξεχάσαμε να =γεμίσουμε το πιάτο του με αρκετά από αυτά για να έχει και στο δρόμο..Του βάλαμε και γαλατάκι και ένα μεγάλο καρότο για τον Ρούντολφ που έκανε τόσα χιλιόμετρα για μας..
Ο μικρός ξύπνησε από τα αξημέρωτα και με απόλυτη ησυχία κατέβηκε κάτω να δει αν υπήρχε τίποτα για αυτόν και για την μικρή του αδερφή δίπλα στο τζάκι..Τα μάτια του άστραψαν όταν είδε δυο κουτιά να κάθονται εκεί με δυο χαρτάκια κολλημένα πάνω τους..Όλο χαρά ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά και ήρθε να με ξυπνήσει, ώστε να του διαβάσω τι έλεγε στο χαρτάκι..Όταν, δε, άνοιξε το περιτύλιγμα και είδε αυτό που ζήτησε φώναζε "Αι Βασίλη αν με ακούς σε ευχαριστώώώώ"!!!!!!

Για την νέα χρονιά δεν έχω παρά να ευχηθώ σε όλους μας υγεία και ειρήνη!
Εύχομαι η χρονιά αυτή να μην μας στερήσει τίποτα από την προηγούμενη και να φέρει ακόμα περισσότερες ευτυχισμένες χαρές στις οικογένειές μας..
Και στα δύσκολα που θα μας βρουν να μας δώσει δύναμη να τα ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ανώδυνα..


Καλή χρονιά λοιπόν με Υγεία Αγάπη και Ευημερία για όλον τον κόσμο!.. 



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts