Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η STACY ΚΑΙ Ο ΡΕΒΥΘΟΚΟΝΤΟΥΛΗΣ

by - Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018

Πριν αποχαιρετήσουμε το νέο έτος η μικρή Stacy ερωτεύτηκε έναν Ρεβυθοκοντούλη!Η μικρή μου αναγνώστρια διάβασε τη νέα κυκλοφορία της Μαρίνας Γιώτη και αγάπησε τον νέο ήρωα της συγγραφέως που βαφτίστηκε από Κοντορεβυθούλης σε Ρεβυθοκοντούλης! Παρότι είχα ενδοιασμούς αρχικά για το αν θα έπρεπε να διαβάσω αυτή την ιστορία στην μικρή μου τετράχρονη, μιας και ξέρω πως η ιστορία είναι λιγάκι σκληρή από μόνη της, ωστόσο ρίχνοντας μια ματιά κατάλαβα με την πρώτη πως η Μαρίνα για άλλη μια φορά κατάφερε να μας διηγηθεί ένα  παραδοσιακό παραμύθι που η σκούφια του κρατάει από τα παλιά τα χρόνια, αλλιώς! Και να που αποκτήσαμε και το τρίτο βιβλίο από τα ''Παραμύθια.... αλλιώς!'' και χαίρομαι που τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να σου μιλήσω για αυτό!

Μαρίνα Γιώτη Εκδόσεις Διόπτρα

Την ιστορία του μικρού αυτού αγοριού, που είχε μπόι ίσα με έναν αντίχειρα την είχα διαβάσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της συνοικίας που έμενα όταν ήμουν 12 χρονών περίπου! Θυμάμαι τον εαυτό μου να είναι λυπημένος καθώς κυλούσαν οι σελίδες γιατί αναρωτιόμουν ποιος γονιός θα μπορούσε ποτέ να παρατήσει το παιδί του και αν υπήρχαν όντως τέτοιοι γονείς δίπλα μου!Ο μικρός αυτός ήρωας, γιος ενός πολύ φτωχού καλαθοποιού, μαζί με τα αδέρφια του βρέθηκαν ένα βράδυ μέσα στο δάσος ολομόναχοι, μιας και οι γονείς τους επέλεξαν να τους αφήσουν εκεί αφού δεν είχαν ούτε φαγητό να τους δώσουν την επόμενη ημέρα!... ή μήπως όχι τελικά?

Εκδόσεις Διόπτρα

Η πραγματική ιστορία μας αφηγείται πως ο Κοντορεβυθούλης βρέθηκε μια νύχτα μέσα σε ένα δάσος με τα αδέρφια του αφού τους παράτησαν οι γονείς τους! Ύστερα από πολύ περπάτημα και μεγάλη πείνα έφτασαν μπροστά στο τεράστιο σπίτι του ξακουστού γίγαντα, ο οποίος τους κράτησε και την επόμενη μέρα ήθελε να τους πουλήσει στο παζάρι για να πάρει πολλά λεφτά! Ο μικρός, όμως, κατάφερε να τον ξεγελάσει, να κλέψει τις μαγικές του μπότες που έτρεχαν γρήγορα σαν τον άνεμο και μπόρεσε να μαζέψει πολλά λεφτά ώστε να ταΐσει όλη του την οικογένεια και να γυρίσουν με τα αδέρφια του πίσω στο σπίτι!

Εκδόσεις Διόπτρα

Η Μαρίνα Γιώτη και ο δύσπιστος ντετέκτιβ, ο Φάνης Μπούφος, δεν μπορούσαν να χωνέψουν αυτή την ιστορία, πόσο μάλλον να πιστέψουν πως δυο γονείς θα μπορούσαν ποτέ να παρατήσουν τα παιδιά τους μόνα τους μέσα στο δάσος! Ύστερα από πολύ ψάξιμο, ο Φάνης κατάφερε να μάθει τι έγινε πραγματικά και πως κατάφεραν ο Κοντορεβιθούλης και αδέρφια του να επιστρέψουν πίσω!

Εκδόσεις Διόπτρα

Το παραμύθι αλλιώς αυτό μας διδάσκει πως ο φόβος υπάρχει μέσα μας μόνο όσο το επιτρέπουμε εμείς οι ίδιοι και πως το μόνο αντίδοτο του φόβου είναι η αγάπη! Θαυμάσαμε το θάρρος του μικρού, την πίστη του στον εαυτό του και το πόσο πολύ ήθελε να βοηθήσει την οικογένειά του! Και είπαμε για μία ακόμη φορά πως η αγάπη είναι για να μοιράζεται και πως όταν μοιράζεται μεγαλώνει όλο και πιο πολύ! Όπως ακριβώς μας τα λέει και η αγαπημένη μας συγγραφέας!

Ρίξε μια ματιά στο βιβλίο εδώ και δώσε την ευκαιρία στο παιδί σου να γνωρίσει την ιστορία του γενναίου Ρεβυθοκοντούλη που έδειξε απίστευτη γενναιότητα και κατάφερε να βοηθήσει με την εξυπνάδα του την οικογένειά του!

Εκδόσεις Διόπτρα Μαρίνα Γιώτη


Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts