Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

by - Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

Ο μικρός δράκος καρύδας μόλις πήρε θέση στην βιβλιοθήκη μας! Ύστερα από μέρες που τον περίμενε με αγωνία το πιτσιρικάκι μου επιτέλους θα μάθει για τις ξακουστές σκανταλιάρικες ιστορίες του!Διαβάσαμε την περιπέτεια στο διάστημα και το εκδρομή με το σχολείο και αγαπήσαμε τις περιπέτειες του!Ώρα να σου πούμε το γιατί!

Metaixmio books Ινγκο Ζίγκνερ

Να σας συστήσω τώρα τον μικρό αυτό δράκο?Το όνομα του είναι Καρύδας γιατί όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικρό σαν καρύδα!Δεν αποχωρίζεται το μπλε κασκέτο του ποτέ και ψοφά για σκανταλιά και περιπέτεια!Μεγαλώνει σε μια οικογένεια που μοιάζει πολύ με αυτή των ανθρώπων, την δικιά μας δηλαδή! Οι συνήθειες, ακόμα και οι ρόλοι που έχει το κάθε μέλος στην οικογένειά του θυμίζει πολύ αυτές που έχουμε υιοθετήσει και εμείς οι άνθρωποι, με άλλα λόγια! Έχει μια μαμά που φροντίζει για όλα, έναν μπαμπά αστείο που γνωρίζει τα πάντα και φίλους πολλούς με τους οποίους καταστρώνει σχέδια!Πηγαίνει στο σχολείο και έχει κοινά ενδιαφέροντα με ένα παιδί στην σχολική ηλικία!

Ίνγκο Ζίγκνερ

Περιπέτεια στο διάστημα
Ο Καρύδας που ζει στο νησί των δράκων -που αλλού🏝🐉- μια μέρα που έπαιζε με τους φίλους του προσγειώθηκε μπροστά τους ένα διαστημόπλοιο με έναν εξωγήινο μέσα!Ο νέος τους φίλος, στην πρώτη του κιόλας πτήση, έχασε το δρόμο για το σπίτι και συν τοις άλλοις το διαστημόπλοιο του δεν έπαιρνε μπροστά! Ο Καρύδας και οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να φτάσει στον προορισμό του και θα ζήσουν μία ανεπανάληπτη περιπέτεια στο διάστημα!
Εκδρομή με το σχολείο
Το σχολείου του μικρού δράκου ετοιμάζει εκδρομή στην Κοιλάδα των Μανιταριών και ο δράκος δεν έχει καθόλου διάθεση για κάτι τέτοιο, γιατί είναι σίγουρος πως θα είναι βαρετά να ακούσει πάλι για τα εξαφανισμένα φυτά! Η εκδρομή, όμως, τελικά θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από τη στιγμή που ο μπαμπάς  του ο Μάγκας θα αναφέρει την λέξη ''Ξωτικά"!

Αφού σου είπα δυο λόγια για τις 2 περιπέτειες αυτές του μικρού Καρύδα ήρθε η ώρα να σε προσκαλέσω εκ μέρους των Εκδόσεων Μεταίχμιο σε μια ιδιαίτερα όμορφη εκδήλωση!Ο cool συγγραφέας της σειράς αυτής, ο πολυβραβευμένος Γερμανός συγγραφέας Ίνγκο Ζίγκνερ, έρχεται στην Αθήνα παρέα με τον διάσημο δράκο του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!📚📚📚
Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 θα βρίσκεται στο Ινστιτούτο Goethe, Ομήρου 14, στις 11 το πρωί!
Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο ήδη έχουν κυκλοφορήσει 8 βιβλία της σειράς αυτής και σύντομα θα κυκλοφορήσει και ένα  ακόμη!Stay tuned!
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Αν το παιδάκι σου αγαπάει τον μικρό Καρύδα ευκαιρία να περάσετε ένα πρωινό παρέα με τον ήρωα αυτό και τον συγγραφέα του! Εγώ και ο Ντίνος ανυπομονούμε να τον συναντήσουμε από κοντά και περάσουμε όμορφα το πρωινό του Σαββάτου μας!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

2 σχόλια

  1. αγαπαμε δρακο καρυδα!!! Και εμπλουτιζουμε τη συλλογη μας!!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εμείς!!Τον μάθαμε πρόσφατα βέβαια εμείς, αργότερα από εσάς αλλά τον αγαπήσαμε εξίσου!!Φιλούρες!!

      Διαγραφή

My Insta Posts