Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ

by - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

Τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά τον αγαπάμε πολύ! Η πρώτη μας επαφή με το συγγραφικό του ταλέντο έγινε πέρυσι πρώτη φορά όταν διαβάσαμε Την πρώτη μας Βίβλο όσο περιμέναμε να γιορτάσουμε το Χριστιανικό Πάσχα! Αργότερα βέβαια κατάλαβα πως είχαμε ήδη διαβάσει πολλές αποδόσεις που είχε επιμεληθεί σε ξενόγλωσσα παιδικά εικονογραφημένα βιβλία! Σήμερα, ο λόγος σε δύο νέες -σχετικά- κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με την υπογραφή του αγαπητού συγγραφέως , οι οποίες θα μας ''διδάξουν'' 2 αγαπημένες ιστορίες!
Η πρώτη μου Ιστορία
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Κρήτη από τον Μίνωα ως σήμερα
Ο αγαπημένος φίλος του μικρού είναι από την Λεβεντογέννα Κρήτη! Το βιβλίο αυτό το είδε για πρώτη φορά στην Έκθεση Βιβλίου που είχαμε διοργανώσει πέρυσι με την βοήθεια των Εκδόσεων Παπαδόπουλος στο νηπιαγωγείο μας και ο μικρός το είχε βάλει στο μάτι από την στιγμή που έμαθε ότι μιλάει για το νησί που κατάγεται το φιλαράκι του! Έχει ακούσει τόσα πολλά από αυτόν για το χωριό του στο νησί αυτό και τώρα ήρθε η ώρα να διαβάσει άλλα τόσα! 
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Στο βιβλίο αυτό σκιαγραφείται απόλυτα ο χαρακτήρας του νησιού αλλά και των ανθρώπων που κατάγονται από αυτό! Εξιστορεί την σπάνια ομορφιά της και τα πλούσια αγαθά που παράγει! Γίνεται μια σύντομη αναδρομή στα χρόνια της μυθολογίας και μαθαίνουμε για τον Μίνωα και τον αιμοδιψή Μινώταυρο! Έπειτα την σκυτάλη παίρνει η ιστορία να μας διηγηθεί για τον Μινωικό πολιτισμό και τα χρυσά χρόνια στα ανάκτορα της Κνωσού! Πώς χάθηκε ο πολιτισμός αυτός, πώς η γη καταπατήθηκε από Σαρακηνούς άγριους πειρατές και πως απελευθερώθηκε από τους Βυζαντινούς έναν αιώνα σχεδόν μετά και φτάνει στα χρόνια της Κρητικής Αναγέννησης. Μαθαίνουμε για σπουδαίους Κρητικούς που άφησαν ιστορία, όπως τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, τον Βιτσέντζο Κορνάρο, τον σπουδαίο λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, πρωτεργάτη της ένωσης την Κρήτης με την Ελλάδα!
Μέσα από μια πολύχρωμη και ανάλαφρη εικονογράφηση το παιδί μαθαίνει για τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του νησιού, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των περισσότερων Ελλήνων!
Ήξερες ότι  η Κρήτη για 4 αιώνες λεγόταν Κάντια και πως το Ηράκλειο στα χρόνια της Ενετικής κυριαρχίας λεγόταν Χάνδακας?☆
Οι Ολυμπιακοί αγώνες
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το βιβλίο αυτό μας βοηθά να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων  από την αρχαιότητα ως σήμερα!Μάθαμε πως παρόμοιοι αγώνες διεξάγονταν στην χώρα μας, στην αρχαία Ολυμπία, και αισθανθήκαμε πολύ περήφανοι για αυτό!Μάθαμε , επίσης, πως στα χρόνια εκείνα οι αγώνες αυτοί συμβόλιζαν την ειρήνη και οργανώνονταν από τους Βασιλείς ώστε να ενωθούν οι γειτονικές χώρες και να μην κινείται εχθρικά η μία στην άλλη!Λέγεται, μάλιστα, πως η Πυθία ισχυριζόταν πως οι αγώνες αυτοί ξεκίνησαν από τον ημίθεο Ηρακλή!
Ο Ντίνος ενθουσιάστηκε που έμαθε λεπτομέρειες για τους αγώνες αυτούς! Έμαθε για τους Ελλανοδίκες, τους κριτές των αγώνων, τους σπονδοφόρους που μετέφεραν τα μηνύματα των επερχόμενων αγώνων αλλά και πως στην Ολυμπία, το μέρος όπου διεξάγονταν οι αγώνες, δεν επιτρέπονταν οι γυναίκες!
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι αγώνες αυτοί με τα χρόνια ξεχάστηκαν και η αρχαία Ολυμπία ερήμωσε για τα καλά! Μετά από πολλούς αιώνες, το 1896,  η Ελλάδα θα προετοιμάσει τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παναθηναικό Στάδιο και θα αναβιώσει τον Ολυμπιακό θεσμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη!
Το βιβλίο αυτό βοήθησε τον μικρό να καταλάβει την σημασία των αγώνων αυτών, πως δεν διοργανώνονται για να διεκδικήσει η κάθε χώρα μια πρωτιά αλλά για να αποδειχθεί πως μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί ειρηνικά, να να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε τους άλλους, να αναγνωρίσουμε πως όσο διαφέρουμε μεταξύ μας άλλο τόσο μοιάζουμε και πως δεν μετράει η νίκη αλλά η συμμετοχή!!
Η σειρά αυτή περιλαμβάνει βιβλία που εξιστορούν την Ιστορία της χώρας μας! Κάθε ένα από αυτά μιλά και για μια εξίσου σημαντική χρονική περίοδο για την οποία αξίζει να αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες!!Πρόκειται για μία σειρά υψίστης σημασίας -κατά την γνώμη μου- η οποία αξίζει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη σας και κάθε τόσο να ανατρέχετε σε ένα από αυτά! Δείτε τα αναλυτικά εδώ και αγοράστε τα σε τιμή με έκπτωση από το ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων!



You May Also Like

2 σχόλια

  1. Καλημέρα αγαπάκι! Βλέπω νέο λογότυπο και φρέσκο αέρα στο μπλογκοσπιτάκι σου! Πολύ όμορφο έγινε! Υπέροχα και τα δύο βιβλία που μας παρουσίασες, ότι πρέπει και για το δικό μου πρωτάκι που του αρέσει αυτό το είδος! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπάκι! Είπα να δοκιμάσω νέα εμφάνιση!! Ελπίζω να την κρατήσω! Τα βιβλία αυτά είναι απίστευτα!Μέχρι και εγώ έμαθα πράγματα που δεν ήξερα!!

      Διαγραφή

My Insta Posts