Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

my birthday party buffet!!

by - Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014


Μιας και κατάφερα από το πρωί να συμμαζέψω και να βάλω ήδη το φαγητό στην κατσαρόλα είναι η καλύτερη στιγμή να σας δώσω τις συνταγές του φετινού μου party..!

Επειδή επέλεξα να το γιορτάσουμε αρκετά αργούτσικα λόγω των παιδιών..( να είναι ήδη δηλαδή στα κρεβάτια τους) επέλεξα να μην κάνω ιδιαίτερα βαριά πράγματα...
Επίσης, λόγω του φόρτου των δυο παιδιών δεν είχα τον χρόνο να κάνω και πολλά περισσότερα από όσα θα ήθελα!!


Θα σας δώσω, όμως, και κάποιες ιδέες από τα περσινά μου γενέθλια, στα οποία ήμασταν πολλά περισσότερα άτομα..
Ready?..Steady??..Go~!!!..
 Οι σαλάτες της βραδιάς..

1. Ταμπουλέ αλά ελληνικά:
    Υλικά που θα χρειαστείτε: 200gr πληγούρι
                                                3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια χωρίς σπόρους και το υπόλοιπο                                                               εσωτερικό τους
                                                2 αγγούρια, επίσης χωρίς σπόρους
                                                4 φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
                                                2 ματσάκια μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο
                                                λίγο δυόσμο ( εγώ προτίμησα φρέσκο)
                                                χυμό από ένα λεμόνι
                                                ελαιόλαδο
                                                αλάτι
  Tip:το πληγούρι το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό περίπου 400 γρ.
          το σκεπάζουμε με πετσέτα, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ρουφήξει τα ζουμιά!
          χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για αυτή τη διαδικασία!
 Εκτέλεση: σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα και πολύ καλά                                  στραγγισμένα!!!.. μόλις πιει το νεράκι του το πληγούρι το στραγγίζουμε και αυτό καλά                        και το βάζουμε στο ίδιο μπολ να μαριναριστεί καλά με τα υπόλοιπα μυρωδικά!
                   Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά!

2. Σαλάτα με κοτοπουλάκι μαριναρισμένο και ντρέσινγκ σπιτικής ceasar's sauce:
   Υλικά που θα χρειαστείτε για τη σαλάτα: στήθος κοτόπουλο 
                                                                       ανάμεικτες σαλάτες φρεσκούλης
                                                                       1 αγγούρι
                                                                       1 καρότο
                                                                       1 κόκκινη πιπεριά
                                                                       λίγα φύλλα δυόσμο
                                                                       κολοκυθόσπορο
                                                                       σουσάμι  
  Υλικά για το μαρινάρισμα: 5 κουτ. σ. ελαιόλαδο
                                              3 κουτ. σ. μπαλσάμικο
                                              2 λιαστές ντομάτες
                                              1 κουτ. γλ. μέλι
                                              1 κύβο λαχανικών
                                              λίγη ρίγανη
                                              λίγο θυμάρι
                                              αλάτι - πιπέρι
                                              πάπρικα
                        Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και έπειτα αφήστε το στο ψυγείο να πάρει γεύση
Υλικά για το dressing - ceasar's sauce: 5. κουτ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
                                                                 5 κουτ. σ. ελαιόλαδο
                                                                 χυμό από ένα λεμόνι
                                                                 λίγο μπαλσάμικο
                                                                 λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
                                                                 σκόρδο κοπανισμένο
                                                                 αλάτι
                                                                 πιπέρι
                           Χτυπήστε τα όλα μαζί στο multi και αφήστε στο ψυγείο να παγώσει..
 Λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας αδειάστε τις έτοιμες σαλάτες σε ένα μεγάλο μπολ , ρίξτε το κοτόπουλο και για το τέλος αφήστε το dressing..ανακατέψτε καλά να είναι κάθε κουταλιά που θα σερβιριστεί πλούσια με όλα τα υλικά!
Tip:  θα μπορύσατε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, αμύγδαλα ή και cranberries ..
         εγώ το απέφυγα διότι κάποιοι από τους καλεσμένους μας ήξερα ότι ήταν αλλεργικοί..
         την επόμενη φορά όμως σίγουρα θα βάλω και από αυτά
         δίνουν άλλη νότα στη σαλάτα αυτή..


3. Ζύμη για πεινιρλί: 
   Υλικά που θα χρειαστείτε: 1kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
                                               ένα φακελάκι ξερή μαγιά ( από το super market)
                                               1 αυγό
                                               1/2 lt γάλα πλήρες
                                               1 φακελάκι μπέικιν 
                                                μία πρέζα αλάτι- μία πρέζα πιπέρι
                                               1 κουτ. γλ. σόδα μαγειρικής
      Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε συγχρόνως ..τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι και έπειτα ζυμώνουμε πολύ καλά και όση ώρα χρειαστεί να γίνει ομοιόμορφο το ζυμάρι μας..
Έπειτα το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60' μέχρι να φουσκώσει!
Tip:  τη μαγιά τη διαλύουμε σε λίγο χλιαρό γάλα..προσοχή..ούτε κρύο ούτε καυτό!!
         για να φουσκώσει σωστά το ζυμάρι μας!
 Γέμιση:  15 φέτες ζαμπόν μπούτι φουαντρέ
                 15 φέτες γαλοπούλα καπνιστή χωρίς γλουτένη
                 15 φέτες gouda ολλανδίας
                 φρέσκια ντομάτα
                 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
                 αλάτι- πιπέρι
   Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ( περίπου 30' )

 Φυσικά μπορείτε να βάλετε φυσικά και άλλα διάφορα υλικά όπως φέτα, ελιές ..

4. Ζύμη για τυροπιτάκια- λουκανικοπιτάκια- μπουρεκάκια: 
  Υλικά που θα χρειαστείτε: 1 φαρινάπ
                                              1 βιτάμ χρυσό
                                              250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
                                              1 κουτ. γλ. αλάτι
 Αν θέλετε σπασπαλίστε με παπαρουνόσπο!
 Η διαδικασία απλή..ζυμώνουμε ώσπου να γίνει το ζυμάρι μας ομοιόμορφο και το αφήνουμε να  φουσκώσει..
 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν..

 Γέμιση για τυροπιτάκια: φέτα - αυγό- λίγο πιπέρι- λίγο αλάτι- λίγο μοσχοκάρυδο
 Πέρυσι προτίμησα να έχω και κρέας στο κρύο πιάτο μου..
Απλά παρήγγειλα στον κρεοπώλη μου 2 μεγάλα ρολά ..ένα από κοτόπουλο και ένα χοιρινό..
Μου τα έκανε μυρωδάτα και τέλεια στη γεύση..εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τα σιγοψήσω για αρκετή ώρα !!
Εγώ έπρεπε μόνο να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική στο κόψιμο..αφού κρυώσει φυσικά!!

Το απογευματάκι έρχεται ανάρτηση με την φετινή μου τούρτα γενεθλίων!!!
Με kit kat και maltesers φυσικά!
Stay tuned!!!!
Σας μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts